Elhunyt Steve Ditko, a Pókember egyik atyja

Kilencvenéves korában meghalt Steve Ditko, aki Stan Lee-vel megalkotta a képregényhős Pókember figuráját.

Az idős művészt június 29-én találták holtan New York-i lakásában – közölte pénteken az amerikai nagyváros rendőrsége. Steve Ditko halálának okáról nem közöltek részleteket.

14 Steve Ditko.w1200.H630
Pókember Képregényben / Fotó: People

A Marvel Comics kiadónál dolgozó művész a jelenleg 95 éves Stan Lee-vel alkotta meg Peter Parker, azaz Pókember figuráját az 1960-as évek elején.

Később Doctor Strange alakján dolgozott. Mindkét szuperhős a Marvel-univerzum kiemelkedő alakja lett, történetüket több kasszasiker-filmben is feldolgozták.

Jake Gyllenhaal lehet Pókember főgonosza, Mysterio

A kritika és a közönség is az egekbe dicsérte az új Pókember: Hazatérés filmet, szóval nem meglepő, hogy a közelgő második rész máris lázban tartja a rajongókat. Most úgy tűnik, újabb izgalmas részlet derült ki a szereposztásról, bár ebben a fázisban még tényleg korai lenne bármi biztosat állítani.

Miután összekülönböztek Lee-vel, 1966-ban Ditko elhagyta a Marvelt – idézte fel a The Hollywood Reporter című amerikai filmes szaklap. Egy ideig a DC Comics és más rivális kiadók kötelékében dolgozott, majd 1979-ben visszatért a Marvelhez. Az általa rajzolt Mókuslány 1990-ben mutatkozott be.

Steve Ditko a karrierje során mindvégig rendkívül visszahúzódó volt, szinte sohasem adott interjút, vett részt közönségtalálkozókon vagy a hőseit felvonultató filmek bemutatóin.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból