Elhunyt Sylvia Miles Oscar-díjra jelölt színésznő. Az 1969-es Éjféli cowboy filmjével robbant be a köztudatba, aminek után rögtön Oscar-díjra jelölték. 

Sylvia Miles 94 éves korában hunyt el, aki az Éjféli cowboy mellett a Kedvesem, isten veled filmjéért is jelölést érdemelt az Oscar-díjra, írja a Hollywood Reporter.

Sylvia Miles Színésznő
Sylvia Miles Színésznő Az Academy Of Motion Picture Arts And Sciences Oscar-Díjátadón, 2012-Ben, New Yorkban / Fotó: Cindy Ord / Getty Images

Roger Ebert korábbi kritikájában magasztalta a színésznőt. Mint írta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Morrissey (Paul Morrissey, az Éjféli cowboy rendezője – a szerk.) kiváló színészgárdát hozott össze. A lehetetlen szituációkban viszont megmerészelte lépni azt, hogy a színészek a saját módjukon játsszanak, mint amilyen hihetetlen módon tette azt Sylvia Miles is.[/perfectpullquote]

Mint írja a lap, Sylvia Miles édesapja hívta a színésznőhöz a mentőt, mert nem érezte jól magát.

Íme, összegyűjtöttük Hollywood 100 kedvenc filmes mondatát!

Mindezt filmes szakemberek segítségével, tehát a lista teljesen a filmiparban dolgozók szavazatain alapszik. Ez több mint 1600 gyártót, rendezőt, színészt és írót jelent. Az talán nem meglepő, hogy a listán szinte az összes világhírű film szerepel, mint a Vágy villamosa, A gyűrűk ura, a Love Story vagy a Csillagok háborúja.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a pontos halál okát.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet