Elhunyt Tab Hunter, az ’50-es évek egyik nagy szívtiprója

Nyolcvanhat évesen elhunyt Tab Hunter amerikai filmszínész, az 1950-es évek egyik legnagyobb hollywoodi szívtiprója.

Hunter fél évszázaddal később újból magára vonta a figyelmet azzal, hogy felfedte homoszexualitását. Házastársa, Allan Glaser producer közlése szerint a színész, aki több mint 50 filmben szerepelt, vasárnap halt meg a lábában kialakult vérrög okozta szívrohamban.
tab hunter 2 e1531235704626
Balról Natalie Wood, Tab Hunter és Peggy Lee 1955-ben az Audience Awards átadóján / Fotó: The Star

A sportos alkatú, jóképű, szőke színész-énekes az 1950-es évek Amerikájának egyik legnépszerűbb filmszínésze, a nők egyik nagy bálványa volt. Olyan filmek tették ismertté, mint az 1958-as Átkozott jenkik!, az 1955-ös Csatakiáltás vagy az 1956-os Forró hegyek.

Évtizedekkel később, 2005-ben önéletrajzi könyvében tárta fel a világ előtt, mekkora stresszt okozott neki, hogy fiatal nők milliói számára volt rajongás tárgya, miközben ő maga a saját neméhez vonzódott.

Huntert többek közt Anthoy Perkinshez fűzte viszony, amelyet a Variety értesülése szerint éppen megfilmesíteni készül J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője.

Hunter gyakran szerepelt közös fotókon olyan színésznőkkel, mint Natalie Wood, de – mint később kiderült – ezeket csak a sajtó számára fabrikálták.

Tab Hunter – Young Love (1957 Live at The Perry Como Show)

Tab Hunter performs live “Young Love” at The Perry Como Show in 1957. This was the first time he ever sang in public. In 1957 Tab Hunter became one of the mo…

A színész Arthur Andrew Kelm néven született 1931-ben New Yorkban, műszerész apja és német bevándorló anyja második gyermekeként. Apja két év múlva elhagyta a családot, a fiú ezután anyja nevén, Arthur Gelienként nőtt fel San Franciscóban és a kaliforniai Long Beachben.

A színészet mellett énekesként is sikereket ért el. Young Love című 1957-es slágere hat héten át vezette az amerikai Billboard Hot 100-as listáját, a dal több mint egymillió példányban kelt el.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból