Egyre elterjedtebb a divatiparban az a nézet, mely szerint potenciál van a mesterséges intelligenciában. A művészek egyre szabadabban nyúlnak ehhez a témához, hogy megmutassák utopisztikusnak elgondolt világukat, csak úgy, mint Eliska Kyselkova.

Hirdetés

A 2000-es évek elején az Y2K-divat visszanézve furcsának is mondható próbálkozás lehetett. Azonban egy cseh művészeti vezető és fotográfus, Eliska Kyselkova kollabra lépett a Hungerrel.

Eliska Kyselkova / Fotó: Hunger

Tette ezt mindazért, hogy elkapja a mindennapjainkat egyre inkább behálózó és abba belolvadó digitális világ toposzait.

Manapság olyan, mintha a digitális énünk sokkal fontosabb lenne, mint a valódi. Legtöbbünk a napunk jelentősebb részét telefonjaink és laptopjaink csekkolásával töltjük el, és ez a digitális élmény még inkább magával ragadóbb lesz a kiterjesztett és virtuális valóság jövőbeni fejlődésével

– nyilatkozta a Hungernek Kyselková.

Pepsi land ? #cinemagraph #throwback photography and motion @eliskakyselkova set design @andrea_katonova styling @silviavdhaupt and @eliskakyselkova models @blankabartosova @elishkaku fashion design @jakubpolanka @pepsi #models #fashion #pepsi #Photography #sport #fashionphotography #fashioneditorial

273 Likes, 4 Comments – ELIŠKA SKY KYSELKOVÁ (@eliskakyselkova) on Instagram: “Pepsi land ? #cinemagraph #throwback photography and motion @eliskakyselkova set design…”

A kollaborációt Pixel Future névvel látták el, és érdemes azokat is megemlíteni, akik nélkül nem kaptunk volna ennyire jövőbenyúló, esztétikus művészeti darabokat.

Sophie the Robot a világ első, állampolgársággal rendelkező robotja / ContextUs

Megtisztelve és büszkének érzem magam ettől az egyedülálló kitüntetéstől – mondta a tömegnek. Történelmi jelentőségű az első robotnak lenni a világon, akinek állampolgárságot adtak, hogy a mesterséges intelligencia segítségével az emberek egy jobb életet élhessenek. Élő interjúban válaszolván a feltett kérdésekre, Sophiát megkérdezték, hogy mennyire gondolja a robotokat öntudatosnak?

Michael Moon a modellek mögé helyezett, hajlított tükrökre varázsolt sci-fi festményei, Gregory Kara sminkmester 3D-s tollal elvégzett munkája, Una Ho stylist, illetve Jake Gallagher hajstylist stílusérzéke garantálja a teljes cyberélményt.

Már láttuk Sophia robotot is a Hanson Roboticstól 2015-ben – az első MI-t több mint 50 arckifejezéssel – és azt, hogy képes arcokat felismerni, köszönhetően a számítógépes algoritmusoknak

– tette hozzá Pixel Future megalkotója.

Hirdetés