Követem Közélet Elítélték a Nobel-botrány kirobbantóját

Elítélték a Nobel-botrány kirobbantóját

Promóció

Jean-Claude Arnault-t legalább 18 nő, köztük Svédország trónörökösnője szexuális zaklatásával vádolták meg. Továbbá azzal gyanúsítják, hogy kiszivárogtatta a Nobel-díj nyertesek nevét. Hétfőn 2 év börtönbüntetésre ítélték nemi erőszak miatt.

Promóció
- Advertisement -

A francia-svéd fotográfust és művészeti igazgatót, Jean-Claude Arnault-t egy nő 2011-es megerőszakolása miatt 2 év börtönbüntetésre ítélték. S Arnault az, aki miatt idén nem osztanak ki irodalmi Nobel-díjat.

Jean-Claude Arnault-t 2017 novemberében vádolták meg 18 nő zaklatásával. Bűnlajstromán szerepel, hogy Svédország koronahercegnőjét, Vicoriát is megfogdosta 2006-ban egy akadémiai rendezvényen. Az inzultusnak három szemtanúja is van. Végül kétrendbeli nemi erőszak miatt emeltek ellene vádat, miután a vádak közül néhányat ejteni kellett bizonyíték hiányában vagy mert a cselekmények időközben elévültek.

A 72 éves Arnault több szálon is kötődött a Svéd Akadémiához. Ő volt a vezetője az Akadémia által alapított kortárs kulturális központnak Stockholmban, amely művészeti és előadóhelyszínként funkcionál.

Jean-Claude Arnault Katarina Frostensont, az Akadémia egyik tagját vette feleségül.

Katarina Frostenson és Jean-Claude Arnault / Fotó: La Razón

Frostensont is korrupcióval vádolják. Továbbá azzal, hogy elmulasztotta bejelenteni a férje művészeti központja által nyújtott támogatások miatti összeférhetetlenséget. Arnault-t azzal is gyanúsítják, hogy többször is kiszivárogtatta a sajtónak a Nobel-díjasok nevét.

Mint ismeretes, ezen botrányok miatt döntött úgy az Akadémia, hogy idén nem tartja meg az irodalmi Nobel-díj átadását, amire 60 éve nem volt példa.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3