Elizabeth Hurley ikonikus Versace ruhájának története

Elizabeth Hurley divattörténelmet írt, amikor a Hugh Grant főszereplésével készült Négy esküvő egy temetés című film premierjén a Versace fekete selyemruhájában jelent meg.

Nem akartak ruhát kölcsönözni a színésznőnek

A divattörténelem egyik felejthetetlen pillanata volt, amikor az angol szívtipró, Hugh Grant új filmjének, a Négy esküvő egy temetésnek premierjén megjelent Elizabeth Hurley-vel az oldalán. Hurley vált az est sztárjává a fekete, biztosítótű-dizájnnal rendelkező Versace ruhával, írja a Popsugar.

elizabeth hurley hugh grant versace
Liz Hurley és Hugh Grant / Fotó: Dave Benett

Elizabeth “Liz” Hurley még ismeretlen színésznő volt, amikor a vörös szőnyegre lépett akkori barátjával, Hugh Granttel. Nem csak csinos arcával, hanem különleges Versace ruhájával is az est fénypontja lett. Donatella Versace számos interjúban kijelentette, hogy a ruházat fegyver lehet egy nőnek, hogy elérje azt, amit akar. Hurley minden bizonnyal tudatában is volt ennek. A média figyelmének kivívása nem jött egyszerűen a Bájkeverő sztárjának, hiszen eleinte nem volt olyan tervező, aki ruhát kölcsönzött volna neki.

Versace az egész családját rátette a valaha lőtt leghosszabb reklámfotóra

Donatella beavat a részletekbe is az 54 modell kiválasztásával kapcsolatban. A fotót Steven Meisel, elismert fotográfus készítette. A modellek között megtaláljuk Gigi Hadidot, Bella Hadidot, Gisele Fox-ot, Kaia Gerbert, Kris Grikaite-t, Shanelle Nyasiase-t és Adut Akech-t. Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Hugh Grant egy róla készült dokumentumfilmben számolt be arról, hogy nem akartak ruhát kölcsönözni Liz Hurleynek, mert nem ismerték akkoriban. Végül a Versace biztosította számára a ruhát.

A Versace felismerte a sztárokban rejlő lehetőséget

A ruha igencsak figyelemfelkeltő volt, amit eredetileg Helena Christensen tervezett a Versace-nek az 1994-es tavaszi-őszi kollekciójához. A ruha fekete selyemből és lycra anyagból készült, mély dekoltázzsal. Az oldalán lévő biztosítótű sor tette igazán feltűnővé és ikonikussá a viseletet. Liz Hurley szabályosan ellopta a reflektorfényt a többi sztár elől.

liz hurley versace
Hurley ellopta a showt / Fotó: Dave Benett

„Világszerte beszéltek az emberek a ruháról. Ez volt az, amikor kezdtük felismerni a vörös szőnyegben és a sztárokban rejlő lehetőséget, akik beszédtémát biztosítanak” – magyarázta Donatella Versace. Azóta olyan sztárok jelentek meg Versace ruhákban, mint Jennifer Lopez vagy Palvin Barbara.

A ruha mindmáig ikonikus maradt. Hurley pedig egy 2019-es interjúban emlékezett vissza a történtekre.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sürgősen találnom kellett egy ruhát Hugh bemutatójára, és akkoriban még fogalmam sem volt a divatról. Emlékszem, hogy bementem egy irodába, ahol szó szerint egy fehér műanyag zsákból halászták elő a ruhát. Hazavittem, megcsináltam a hajamat és a sminkemet, megharcoltam Hugh-val a tükörért, amely nem volt túl nagy, és a kicsi hálószobánk falán lógott. Ez nem volt túl felemelő ahhoz képest, hogy mennek a dolgok manapság[/perfectpullquote]

– emlékszik vissza a történelmi eseményekre a színésznő.

A különleges, biztostűs ruha valószínűleg a divattörténelem archívumába kerül, de a Versace weboldalán a mai napig megrendelhetőek az újraalkotott darabok.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból