Elkezdődött az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvénye

Péntektől vasárnapig rendezik meg Melbourne-ben az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvényét, a Hungarofest elnevezésű kulturális seregszemlét, amelynek keretében mintegy 60 programmal várják az érdeklődőket.

Az idén harminc éve annak, hogy megszervezték az első Hungarofestet Melbourne-ben. A hagyományoknak megfelelően minden páratlan évben, február utolsó hétvégéjén tartják a fesztivált, amely a 100 ezer főre becsült ausztráliai magyarság meghatározó rendezvénye – olvasható a közleményben.

ber1 nool
A közönséget többek között hagyományőrző tánccsoportok is szórakoztatják /Kép: Nool

Mint írják, a 15. alkalommal megvalósuló művészeti találkozót és kötetetlen pikniket 2-3 ezer vendég keresi fel alkalmanként a Magyar Központban.

Nemzetközi túrnén az Operaház legnépszerűbb előadásai

Szerdán Wagner A bolygó hollandi, csütörtökön Verdi Simon Boccanegra, vasárnap pedig Goldmark Sába királynője című művét adja elő a Magyar Állami Operaház a Müpában. A főbb szerepeket A bolygó hollandiban Kálmándy Mihály, Sümegi Eszter és Palerdi András, a Simon Boccanegrában Alberto Gazale, Rost Andrea, Szabó Bálint és Brickner Szabolcs, a Sába királynőjé ben pedig Gál Erika, László Boldizsár és Bakonyi Anikó énekli.

A közleményben Márta Marót, a Hungarofest főszervezője kiemeli, hogy a rendezvény az ausztráliai magyarok összefogásának méltó példája, a melbourne-i találkozó sikere érdekében körülbelül 140-en csatlakoztak hozzájuk önzetlen segítőként.

artkulajos2
Az eseményen Kű Lajos olimpiai ezüstérmes válogatott labdarúgóval is találkozhatnak az érdeklődők / Kép: Feol

A Hungarofest pénteki megnyitóján mutatják be Domaniczky Endre Ausztrália magyar szemmel című könyvét. A közönséget többek között a Székely zenekar, a melbourne-i Gyöngyösbokréta, a Fonó tánccsoport és az Aranykalász tánccsoport, valamint a Csík János vezette Esszencia szórakoztatja. Az eseményen Kű Lajos olimpiai ezüstérmes válogatott labdarúgóval is találkozhatnak az érdeklődők, a legkisebbeket pedig magyar nyelvű gyermekprogramok várják a Magyar Központban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból