A színészek élete nem csak az autogramosztásból és a díjátadókból áll. Egy-egy szerep kedvéért komoly diétákat kell követniük, új készségeket kell elsajátítaniuk és gyakran nehéz körülmények között kell dolgozniuk.

Néha komoly áldozatokat kell hozni egy szerepért

A Bright Side 12 olyan színészt gyűjtött össze, akik elismerést érdemelnek a szerep iránti elkötelezettségükért.

Blake Lively – A zátony

Szineszek Hiressegek Szerep Blake Lively

A színésznő elvállalta A zátony főszerepét, amiben bikiniben kellett szerepelnie csupán hónapokkal szülése után. Ahhoz, hogy formába hozza magát, napi 13 órákat edzett. A kemény munkájának pedig meg lett az eredménye.

Rooney Mara – A tetovált lány

Szineszek Hiressegek Szerep Rooney Mara

A forgatás előtt Rooney Mara Stockholmba költözött, hogy pontos képe legyen a karaktere lakhelyéül szolgáló város atmoszférájáról. A színésznő szőke haját feketére festette, szemöldökét kivilágosíttatta és piercingeket csináltatott, hogy teljesen a karakter bőrébe tudjon bújni.

Jennifer Lawrence – A hallgatás törvénye

Szineszek Hiressegek Szerep Jennifer Lawrence

A filmben Jennifer Lawrence egy szerény körülmények között élő lányt alakít. A szerep érdekében a színésznő megtanult néhány a hollywoodi élettől távol álló készséget, például a favágást.

Daniel Day-Lewis – Az utolsó mohikán

Szineszek Hiressegek Szerep Daniel Day-Lewis

A Sólyomszem szerepéhez Day-Lewis-nak keményen kellett dolgoznia. Megtanult vadászni, kenut építeni, csatabárdot és vadászpuskát használni.

Olivia Munn – X-Men: Apokalipszis

Szineszek Hiressegek Szerep Olivia Munn

A színésznő Pszihé szerepéhez sok más mellett a kardforgatás jártasságát is elsajátította. A közel 6 hónapos edzés megtette a hatását, a filmben látott jelenetek 95%-át dublőrök nélkül, maga a színésznő hajtotta végre. Az intenzív mozgás hatására 5 kilót is ledobott, bár elmondása alapján ez nem állt szándékában.

Hilary Swank – Millió Dolláros Bébi

Szineszek Hiressegek Szerep Hilary Swank

Az Oscar-díjat érdemelt alakítást is kemény készülés előzte meg. Hilary Swank 3 hónapon keresztül napi több órán keresztül boxolt és súlyemelő edzésekre járt. A komoly testedzés miatt 8 kilónyi izommal gazdagodott.

Dustin Hoffman – Maraton életre-halálra

Szineszek Hiressegek Szerep Dustin Hoffman

Hogy formába kerüljön a szerepre, Hoffman napi 6 kilométert futott. Ez nem csak a felkészülési időszakra volt igaz, ha olyan jelenetet forgattak, amiben a karaktere fáradt volt, vagy küzdött a levegőért, a színész egy kilométeres körrel érte el a kívánt hatást.

Jared Leto – Mielőtt meghaltam

Szineszek Hiressegek Szerep Jared Leto
A színész 13 kilót fogyott a szerepért, és a nap 24 órájában szerepben maradt. Emellett megtanult rúzst használni és legyantáztatta a lábát és a szemöldökeit.

Aaron Eckhart – Engedd el!

Szineszek Hiressegek Szerep Aaron Eckhart
A film cselekménye egy gyermeküket elvesztő párra fókuszál, Aaron Eckhart ezért gyászoló szülőket támogató gyűlésekre kezdett el járni, hogy jobban tudjon azonosulni karakterével.

Ashton Kutcher – Jobs – Gondolkozz másképp

Szineszek Hiressegek Szerep Ashton Kutcher

Ashton Kutcher a Steve Jobs által inspirált gyümölcsdiétával készült a szerepre. A színész teste nem bírta a diétát, és hasnyálmirigy problémái alakultak ki, ami miatt kórházi kezelésre is szorult.

Jamie Dornan – Hajsza

Szineszek Hiressegek Szerep Jamie Dornan

A sorozatban Dornan egy bűnözőt alakít. Hogy jobban megértse karakterét, kiszemelt egy lányt a metrón és pár utcán keresztül követte, miközben próbálta analizálni a közben feltörő érzéseit. Elmondása alapján izgalmas és mocskos élmény volt.

Ruth Wilson – Dark River

Szineszek Hiressegek Szerep Ruth Wilson
A forgatást megelőző 3 hónapban Ruth Wilson egy farmra költözött, hogy teljesen elmerülhessen a farmerek között felnövő karakterében. Ezidő alatt részt vehetett számos földműveléshez és az állatok gondozásához kapcsolódó feladatban.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet