Hivatalos, hogy 2021-ben nem lesz sem Balaton Sound, sem VOLT fesztivál. Jövőre, 2022-ben térhetnek vissza.

2021-ben sem VOLT, sem Balaton Sound

A bejelentés talán nem okoz hatalmas meglepetést, ahogy azt a szervezők is írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint. Mint írták, sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában, mert még nem látni pontosan a koronavírus-járvány végét. Mi is beszámoltunk róla, hogy a nívós Reading és Leads fesztivált is lemondták. A nyár végi fesztiválok szervezői közül vannak még, akik bíznak abban, hogy a tervezett rendezvények egy része valamilyen formában megvalósulhat, az azonban mára biztossá vált, hogy a VOLT és a Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják.

Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál alapítója arról beszélt, hogy most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látják, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültek el, ennek ellenére még meghirdetni se volt lehetőségük a 2021-es sztárokat.

Balaton Sound Volt Fesztival Elmarad 2021 Koronavirus
Képünk illusztráció / Fotó: Collin Robinson / Getty Images

Fülöp Zoltán, a Balaton Sound fesztiváligazgatója pedig azt mondta, egyelőre nem látják annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom olyan mértékben újrainduljon Európa-szerte, hogy meg lehessen tartani a fesztivált.

A Sziget fesztivál egyelőre kérdéses

A szervezők írták, hogy természetesen mindkét fesztivál esetében felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keressenek, de végül mégsem emellett döntöttek.

Kapcsolódó cikk

„Erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt sajnos nem találtunk a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza” – indokolta a döntést  Fülöp Zoltán és Lobenwein Zsolt.

A hagyományosan augusztus elején megrendezett Sziget fesztiválról még nem nyilatkozott a szervezőiroda, legutóbb még decemberben mondta azt a cég boardjában ülő Gerendai Károly, hogy nem biztos, hogy megtartják a fesztivált 2021-ben.

A nagyobb, nyár első felére eső magyar fesztiválok közül eddig a pécsi Fishing on Orfű és a budapesti Kolorádó szervezői kalkulálnak úgy, hogy meg tudják tartani a rendezvényt (ha nem júniusban, akkor egy augusztusi pótidőpontban). Ahogyan a legnagyobb fesztiválok – Sziget, VOLT, Balaton Sound –, úgy a kisebbek, mint a Kolorádó, Bánkitó is elmaradt tavaly. Akkor úgy nyilatkozott Gerendai Károly, hogy ha elmaradna 2020-ban, abba belerokkanhat a Sziget. Fel is merült az úgynevezett belga módszer ennek elkerülése érdekében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet