A hirtelen ránk szakadt szabadidőben olykor nehéz eldönteni, mivel töltsük a napot. Ilyenkor érdemes izgalmas, szórakoztató, ám mégis informatív megoldások után nézni. Cikkünkben összegyűjtöttünk öt felejthetetlen vitát az elmúlt évekből, amik biztosan lefoglalnak a négy fal között. 

A művészet kérdései 

Fatima Bhutto, pakisztáni írónő folytatott érdekes beszélgetést Marc Lamont Hill íróval. Olyan égető, ám mégis kevésszer emlegetett kérdésekre tértek ki, mint az ellenállás jelképeként alkalmazott írások, a veszélyes ötletek ereje vagy a munka világában tapasztalható igazságtalan helyzetek.

Legerdekesebb Vita E1586367985694
Fatima Bhutto És Marc Lamont Hill A Popkultúra Kérdéseit Veszik Górcső Alá / Fotó: Részlet A Videóból

Az ötvenperces beszélgetés sokszor ellentétekbe, nézeteltérésekbe torkollott, de a kulturális élet két meghatározó alakja képes volt mégis példamutató módon elhelyezni egymás mellett a kissé feminista és enyhén radikális meglátásokat is. A popkultúra veszélyeire is felhívták a figyelmet, hiszen abba számtalan politikai vélemény vagy elhatárolódás vegyülhet. 

Lázár Domokos: “A világ legnagyobb országait (is) félhülye, infantilis populisták vezetik”

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert alakjait kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot.

Ha azonban a művészet más vizeire eveznénk, érdemes pár pillantást vetni az Emel Mathlouthival készített interjúra is. A harmincperces videóban bemutatásra kerül a híres tunéziai énekesnő, aki a Kelmti Horra című alkotásával vált igazán széles körökben ismertté. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy ezt a dalt énekelte az utcákon a 2011-ben történt tunéziai forradalom során is. Mathlouthi hatása azonban évek múltán sem tud elenyészni, politikai változás reményét nyújtó szavaira milliók kapják fel a fejüket. A The Stream műsorában azonban a zene erejéről és új albumáról beszélt. 

Pénztől a politikáig 

Ha kifejezetten politikai kérdésekkel szeretnénk foglalkozni, ellépve a világjárvány témájától, érdemes megnézni a 2017-ben Trevor Noah-val készült beszélgetést.

A dél-afrikai férfi sokáig a saját nemzetének kormánya ellen elkövetett bűncselekmény folytán volt népszerű, ám az Egyesült Államok Daily Show-jában a változásokról, a szegregációról és a sanyargatás problematikájáról esik szó.

Hasonlóan komoly témákat vesz górcső alá Mehdi Hasan is, aki Erik Prince-t dolgoztatja meg mellbevágó kérdéseivel. A Blackwater privát védelmi rendszer megalapítója és vezetője a magánhadseregekről, az iraki helyzetről és a háborús marketingről mesél. 

Farkasok szabadon, avagy mi bújik meg a demokrácia álarca mögött?

A film 5, egymástól földrajzilag, gazdaságilag, vallási tekintetben és politikai berendezkedés alapján is eltérő állam – Hongkong, Tunézia, India, Japán és az Amerikai Egyesült Államok – példáján mutatja be, hogyan irányítják politikai vezetők adott nemzet népét a demokrácia köntösébe bújtatva.


Ha már a biznisz világába is belekóstolunk, kihagyhatatlan Anand Giridharadas és Arthur Laffer vitája, amiben többek között Trump amerikai elnök reklámfogásairól is szó esik, valamint arról, hogyan válik a demokrácia olykor pénzuralommá. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.