Eloise Parry 2015-ben halt meg 21 éves korában azoktól a mérgező fogyasztótablettáktól, amiket Bernard Rebelo üzletember árusított.

Emberi fogyasztásra alkalmatlan csodaszert árult Rebelo

A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélték el, Parry meggyilkolása miatt. A fellebbviteli bíróság viszont tavaly újratárgyalást rendelt el az ügyben. A Rebelot azzal vádolták, hogy egy kínai gyárból szerzett sárga port (dinitrofenol), tabletta formájában árusította világszerte, köztük a bulimiában szenvedő Parry-nek is.

Eloise Parry És Anyja
Eloise Parry És Édesanyja / Fotó: Wales Online

A bíróság kimondta, hogy mivel a férfi adta el a pirulákat a kóros soványságban szenvedő lánynak, ezért ő okozta a halálát, írja a BBC.

Egy nő pert indított, mert megbetegedett a diétás ramentől

A hatodik századtól kezdve Ázsia szerte fogyasztják a konjac tésztát, amelynek magas a rost tartalma. Ennek köszönhetően napjainkban is népszerű fogyókúrás étel, hiszen a főleg rostból és vízből álló tészta hamar teltségérzetet ad, írja a . Ezen kívül az emésztőrendszer tisztítást is tulajdonítanak az ételféleségnek.

Az esetet súlyosbítja, hogy a férfi hamis leírással látta el a termékeit, amivel megtévesztette a vásárlókat a dinitrofenol hatásával kapcsolatban.

Az áldozat édesanyja is megszólalt

A dinitrofenol semmilyen formában nem alkalmas emberi fogyasztásra, hiszen gyomirtók és festékek alapanyaga, de fegyvergyártásban is használták az első világháborúban. A dinitrofenolt gyakran reklámozták fogyasztószerként, pedig súlyos szövetkárosodást, kómát és szívrohamot okozhat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az ítélet nem hozza vissza Eloise-t. Nem kap egy második esélyt, és a családunknak túl kell ezen lépnie és együtt kell élnie ezzel [/perfectpullquote]

– fogalmazott az áldozat édesanyja az ítélet után.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet