Elon Musk kijelentette, hogy Neuralink agychipje használatra kész – és annyira magabiztos, hogy megfogadta, hogy a saját fejébe helyeztet egyet demonstrációként.

Az észbontó találmány, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy agyhullámaikal használhassák a technológiát, már bekerült egy kilencéves makákómajomba, amely képes volt videojátékokat játszani az elméje segítségével, írja a DailyStar.

Elon Musk elismerte, hogy az új chip „úgy hangzik, mint egy Black Mirror-epizód”, mivel a felhasználók „el tudják majd menteni és újra lejátszani az emlékeiket”, de rámutatott az orvosi használatára is, azt állítva, hogy meggyógyíthatja a vakságot, sőt a bénulást is.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója most a Twitterre vitte legújabb projektjét, és ezt írta: “Most már biztosak vagyunk abban, hogy a Neuralink eszköz készen áll az emberek számára, így az időzítés az FDA jóváhagyási folyamatának függvénye.” Majd hozzátette, a demonstráción ő maga is részt fog venni.
Míg egyesek izgatottak az úttörő új technológia iránt, amely állítólag igény szerint orgazmust is képes adni felhasználóinak, a vezető tudósok bevallották, hogy félnek a lehetséges következményektől. Karola Kreitmair orvos, a Wisconsin-Madison Egyetem orvostörténeti és bioetikai adjunktusa rámutatott, hogy nagyon nehéz lenne eltávolítani az eszközt vagy helyreállítani az esetleges sérüléseket, ha már beültették az agyba.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet