Vajon elfogadja az orosz elnök a kihívást?

Az orosz-ukrán háborúnak véget akar vetni Elon Musk, a világ leggazdagabb embere. Ennek érdekében párbajra hívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Musk a Twitteren egy személyes kihívást intézett Putyinhoz Ukrajna jövőjével kapcsolatban.
„Ezennel kihívom Владимир Путин egyharcra. A tét Україна” – írta Twitteren Musk. Az elnök és Ukrajna nevét oroszul fogalmazta meg, mint látható.

A kihívás gyorsan elterjedt a közösségi oldalon. Travladd Crypto kriptoszakértő retweetelte a fenti bejegyzést, amely szintén nagy népszerűségnek örvend. Mint írta: “Szükségem van abból, amit iszol, testvér”.

“Ha a világ megváltoztatná azokat a szabályokat, amelyekkel a világ vezetőinek meg kell küzdeniük a hadseregük helyett, úgy gondolom, mindannyian egyetértünk abban, hogy Manny Pacquiaónak (fülöp-szigeteki szenátor, korábbi profi ökölvívó – a szerk.) meg kell nyernie a következő választásokat” – írta az egyik felhasználó

Egy másik felhasználó oroszul megkérdezte Muskot, hogy „meglepné-e”, ha a despotikus orosz vezető elfogadná a kihívást, mire ő azt válaszolta: „Megtiszteltetés lenne”.
Ezután közvetlenül megcímkézte a Kreml Twitter-fiókját, és megkérdezte, hogy Putyin “elfogadja-e” a kihívást.

Fontos megjegyezni, hogy Putyinnak valójában nincs saját Twitter-fiókja, így még várni kell, hogy valóban válaszol-e Musk kihívására vagy sem. De vélhetően nem Twitteren vagy bármelyik más közösségi oldalon fogja megtenni ezt. Ennek oka, hogy a Facebook, az Instagram, a YouTube és a Twitter is blokkolta szolgáltatásait Oroszországban.

Kapcsolódó cikk

Musknak ez az első lépése, hogy kommentálja az inváziót, az atomenergiával kapcsolatos megjegyzéseken kívül. 

Március 6-án kijelentette, hogy „rendkívül nyilvánvaló, hogy Európának újra kell indítania a szunnyadó atomerőműveket, és növelnie kell a meglévők teljesítményét”.

Mindazonáltal a háború kitörésekor felajánlotta a SpaceX műholdjait Ukrajnának, hogy nyugodtan használhatják.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet