A család, ami bármit megtesz, csak dolgozni ne kelljen – Az Élősködők a Cannes-i Filmfesztivál 2019-es programjában

A világon az egyik legnagyobb presztízzsel bíró filmes eseménye, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2019-ben is izgalmasnak ígérkezik. És ennek mezőnyéből kiemelkedik a két évvel előző munkája után ismét versenyző Bong Joon-ho rendező legújabb alkotása, az Élősködők (Parasite).  

A dél-korai rendezőfenomén, Bong Joon-ho (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába, hogy ismét kompromisszummentesen dolgozhasson. Ennek eredménye ez a tőle megszokott hangvételű, semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjáték, az Élősködők.

élősködők film parasite film bon joon ho rendező
Bong Joon-ho legújabb filmje, az Élősködők / Fotó: Mozinet

A film antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen.

Az öt legmenőbb koreai film 2018-ban / ContextUs

Az American Film Market a világ egyik legnagyobb üzleti eseménye filmes berkeken belül. Filmbemutatóknak, konferenciáknak és filmvásárnak egyaránt helyet biztosít a fesztivál. Az október 31. és november 7. között zajló eseményen több dél-koreai filmre is felfigyelt a filmes szakma.

Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

Élősködők (12E) Hamarosan a mozikban!

Nézd meg a Cinegón! – https://cinego.hu/filmek/eloskodok A dél-korai rendezőfenomén (A gazdatest, Snowpiercer – Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi ki…

A Mozinet Filmnapok 2019-ben, október 17-20-ig lesz Budapesten, és számos vidéki városban. Az elmúlt években olyan alkotók munkái szerepeltek elsőként a Filmnapok programjában, mint Park Chan-wook (A szobalány), Andrej Zvjagincev (Szeretet nélkül), Paolo Sorrentino (Ifjúság, Silvio és a többiek), Asghar Farhadi (Az ügyfél, Mindenki tudja) és Pawel Pawlikowski (Hidegháború).


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból