Hallgatom Először megy magyar fellépő a legfontosabb európai fesztiválra!

Először megy magyar fellépő a legfontosabb európai fesztiválra!

Promóció

Björkkel, az Arctic Monkeys-szal és Nick Cave-vel egy fesztiválon lép fel a Dope Calypso a Hangfoglaló Program által.

Promóció

A magyar könnyűzenei exportiroda másfél éves munkájának gyümölcse érett be! Csütörtökön jelentette be showcase-fellépőit Európa egyik legfontosabb fesztiválja, a barcelonai Primavera Sound. A Dope Calypso első magyarországi zenekarként mutathatja meg magát Nyugat-Európa legpatinásabb zenei eseményén, olyan nagyágyúk társaságában, mint Björk, az Arctic Monkeys, vagy a Nick Cave and the Bad Seeds! A rendezvény szakmai eseménye, a Primavera PRO pedig a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) jóvoltából magyar fellépőt is a soraiban tudhat, de – szintén először – a konferenciapanelben is lesz magyar előadó.

Belau: Új klippel jelentkezik amerikai turnéja után / ContextUs

Az első lemezük 2016-ban jelent meg, The Odyssey címmel, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar az amerikai turnéja után, de még a fesztiválon szezon előtt, friss klippel jelentkezik. A Belau körülbelül két éve tűnt fel a magyar zenei palettán könnyed, electronica-val átitatott dalaival.

A Dope Calypso egyre markánsabban van jelen a magyar és a nemzetközi könnyűzenei színtéren. A zenekar a nemzetközi hírnév felé vezető úton most egy nagyon fontos állomáshoz érkezett:  egy újabb hatalmas lehetőség nyílik meg előttük az által, hogy ők is meghívást kaptak Európa egyik legfontosabb zenei eseményére.

A Primavera Pro egy ötnapos zeneipari találkozó, ami a nagyközönség számára rendezett fesztivál részeként, azzal egy időben zajlik a MACBA-ban, a kulturális élet központjában, ahol Keith Haring is maga festett a falra. A barcelonai eseményen Európa és a világ zenei szakemberei azért gyűlnek össze, hogy a meghívott előadók közül kiválasszák – és akár leszerződtessék – a következő nagy dobásokat.

Dope Calypso a Dürer Kertben, 2018 / Fotó: sinco

Kelemen László frontember zenekara két koncertet is ad majd a hivatalos fesztiválprogram részeként. Az elsőt a PrimaveraPRO saját showcase rendezvényén a MACBA-ban, ahol a konferencia is zajlik. A másikat pedig az idén is teltházasnak ígérkező fesztivál NightPro színpadán, ami közvetlenül a tengerparton, a nagyszínpadok mellett foglal helyet, és aminek a backstage-tere a szakmai delegáció közös találkozóhelye is. A fesztiválon többek között olyan eladók lépnek fel, mint Björk, az Arctic Monkeys, a Nick Cave and the Bad Seeds, Lykke Li, a The National vagy a Belle and Sebastian, a háromnapos bérletek pedig már márciusban elfogytak.

A Primaverára – szintén a Hangfoglaló Program és annak exportirodája, a HOTS jóvoltából – magyar delegáció is megy azon túl, hogy a konferenciaprogramra és a személyes mentorálásra is választottak magyar delegáltakat.

Erre a lehetőségre, vagyis az utazás költségeire fordítható támogatásra januárig pályázni is lehetett a Hangfoglaló Program nyílt kiírásán. Azok mellett a zenészek és iparági szakemberek mellett, akik erre a lehetőségre sikeresen pályáztak a HOTS csapata is ott lesz majd a helyszínen, és többek között azon dolgoznak majd, hogy a konferenciaprogramban is legyen magyar előadó.

Ezek a fejlemények és aktivitások nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a következő években tovább növekedjen a magyar jelenlét az Ibériai-félszigeten és Nyugat-Európában.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3