Sajtótájékoztatót tartott szerda este a dunai hajóbalesetről az ORFK és a Katasztrófavédelem. Ezen bemutattak egy rövid felvételt arról, hogy a két hajó egymásnak ütközik.

A videón jól látható, hogy a nagyobb utasszállító hajó a Margit híd előtt ütközik a kisebb Hableánynak. Percek alatt elsüllyedt a hajó a Dunában.

Pál Adrián rendőr ezredes a sajtótájékoztatón azt mondta, az ütközés előtt a Hableány turistahajó befordult a Viking szállodahajó elé, ezt követően történt a tragédia.

Mint kiderült, mind a hét túlélő dél-koreai állampolgár, és mind a hét, már megtalált halálos áldozat is. A kétfős magyar személyzet hollétéről egyelőre nem tudni, továbbá a további 19 dél-koreai utasról sem.

A legfiatalabb utas 7, míg a legidősebb 70 éves. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 60 fő befogadására volt alkalmas a Hableány, és a tragédia során 33 utast szállított a kétszemélyes legénység mellett.

Elsüllyet Hajó Duna
Megtalálták Az Elsüllyedt Hajó Roncsát / Fotó: Szigetváry Zsolt / Mti

A tragédia 21:04 perckor történt, majd tíz perccel később érkezett a bejelentés a tragédiáról. Negyedórával később jelent meg a helyszínen az első mentőhajó. Az utolsó túlélőt 21:30 perckor mentették ki a 10-12 fokos vízből.

Videó: drámai felvétel a dunai hajóbalesetről

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://w…

Az elsüllyedt hajó roncsát a Margit hídnál, a Duna mélyén megtalálták. Az ügyben büntetőeljárás folyik halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi tömegközlekedés veszélyeztetése váddal.

Elsüllyedt egy hajó a Dunában, a Parlament előtt 34 emberrel a fedélzeten

Az értesülései szerint elsüllyedt egy hajó a Dunán, a Parlamentél. A Hableány nevű hajó tulajdonosa a lapnak azt mondta, “ténylegesen” elsüllyedt. Mint mondta, 34 fő tartózkodott a fedélzeten a legénységgel együtt. Jelenleg nagy erőkkel keresik a túlélőket és zajlik a mentés. Egy nagy turistahajó ment neki a Hableánynak, emiatt borult fel.

A rendőrség tanúkat vár az üggyel kapcsolatban. “Bárki, aki látta a balesetet, kérjük, jelentkezzen a BRFK-n, hátha hasznos információkkal tud szolgálni” – közölte a rendőr alezredes, aki részvétét fejezte ki a szörnyű tragédia kapcsán.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet