Elthon John Jewel Box címmel 55 év exkluzív ritkaságait jelenteti meg

Elton: Jewel Box címmel nyolclemeznyi ritkaságot, B-oldalt és egyéb csemegéket jelentet meg Elton John. Az archívumban talált kincsek öt és fél évtizedes pályafutás gyümölcsei.

“Hatalmas élvezet volt ilyen részletességgel beleásni magam karrierem valamennyi korszakába. Ma már alig tudom felfogni, milyen termékenyek is voltunk Bernie-vel (Bernie Taupin szövegíróval – a szerk.) korai éveinkben: szinte öntöttük magunkból a dalokat, és a zenekar hihetetlen volt a stúdióban” – fogalmazott közleményében Sir Elton John, írja a Variety.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mint hozzátette, mindig is előre tekintett, de a karantén idején bőségesen volt ideje és örömmel idézte vissza különböző korszakaiból ezeket a pillanatokat. Magam is lemezgyűjtő vagyok, és ez a projekt nagyon izgalmas volt számomra. Külön boldogsággal tölt el az az alaposság, szakértelem és szeretet, amely a kiadvány összeállítóit vezette[/perfectpullquote]

– mondta a hatszoros Grammy- és kétszeres Oscar-díjas lovag.

elton jewel box album
Elton: Jewel Box album borítója

Az Elton: Jewel Box című kiadványon, amely november 13-án jelenik meg az UMC/EMI gondozásában, 148 dal található az 1965 és 2019 közötti időszakból, közülük hatvan eddig kiadatlan volt. Az első két CD címe Deep Cuts, ezen az előadó személyes kedvencei szerepelnek.

Elton John – Basque (instrumental demo)

Here’s a short piano demo of an instrumental song Elton John wrote in the late 70s or around 1980. More than ten years later the song appeared on flutist Jam…

A ritkaságokat (Rarities) három CD-re gyűjtötték össze, köztük lesz számos zongorával és zenekarral rögzített demó, többségük még Elton 1969-es első lemeze, az Empty Sky előtti időkből.

Először gyűjtötték össze a kislemezeinek B-oldalas felvételeit

A hatvanöt ritkaság között szerepel legelső saját dala, amely elsőként jelent meg lemezen (a Come Back Baby 1965-ből), Elton és Bernie Taupin szövegíró első közös szerzeménye, a Scaresrow (1967), vagy korai albumaira került dalok zongora-ének demóverziói.

A hatos és a hetes korongra kislemezeinek B-oldalas felvételei kerültek 1976-tól kezdve, most először összegyűjtve. Több közülük eddig nem volt elérhető CD-n. A kiadvány utolsó darabja, az And This Is Me annyiból kilóg a többi közül, hogy erre néhány igazi sláger került, igazodva Elton hamarosan megjelenő önéletrajzi kötetéhez, a Me-hez.

Korábban egyébként azt nyilatkozta a volt felesége, Renate Blauel, hogy az énekesről szóló, Oscar-díjat érdemlő Rocketman film és az önéletrajzi könyv komoly lelki sérüléseket okozott neki.

A 8-as CD utolsó száma egy duett Taron Egertonnal, az (I’m Gonna) Love Me Again. A dobozban lesz még egy keménykötésű könyv is különféle szövegekkel és fotókkal – például Elton számról-számra kommentálja a Deep Cuts felvételeit.

Világsztárok faggatják Elton Johnt: “A legfőbb kihívásaim a félénkségem és a szexualitásom”

A 72 éves Elton John életének rendkívül aktív és sikeres időszakában jár. A háromévesre tervezett, világkörüli búcsúturnéjának harmadán túl van, telt házas stadionok, arénák előtt lép fel mindenütt. Hamarosan megjelenik önéletrajza, a Me (Én) könyv. elton john életrajzi könyv, rocketman film

Az Elton: Jewel Box vinyl formátumban is elérhető lesz. Az újramaszterelést Sean Magee készítette a londoni Abbey Road stúdióban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból