Elton John is elítéli a Brunei Szultánság homoszexuálisok kivégzését legalizáló törvénykezést

A világhírű énekes követi George Clooney-t a Brunei Szultánság szállodáinak bojkottálásában, mert halálbüntetéssel sújtják a homoszexualitást és a házasságtörést.

A Brunei Szultánság új törvényei értelmében halálbüntetéssel sújthatják a homoszexuális viszonyt létesítőket, illetve a házasságtörést elkövetőket.

elton indy star
Elton John / Fotó: Billboard

 

“Köszönöm barátomnak, George Clooney-nak, hogy a Brunei nemzetében zajló homoszexuális diszkrimináció és bigottság ellen kiállt, azzal, hogy bojkottálja a szultán szállodáit!” – jelentette ki Elton.

Korhatáros film készül Elton John életéről Rocketman címmel

Dexter Fletcher rendezi az Elton John-filmet, amit az Egyesült Királyságban május 24-én, az Egyesült Államokban pedig május 31-én mutatnak be. David Furnish, John férje producerként dolgozott az alkotáson. Rudi Dolezal készítette a videót 1991-ben Freddie Mercury utolsó szerepléséhez, a Queen These Are The Days Of Our Lives-ához.

A 72 két éves sztár ezzel akar üzenni, hogy a szultánságban zajló büntetések teljesen elfogadhatatlanok.

14 george clooney.w1200.h630 vulture
George Clooney / Fotó: Pitchfork

 

George Clooney által bojkottált szállodák között van amerikai, brit, francia, olasz és los angeles-i hotel egyaránt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Minden egyes alkalommal, amikor ezekben a hotelekben szállunk meg, vagy vacsorázunk közvetve pénzt adunk azoknak az embereknek a zsebébe, akik saját állampolgáraikat végeztetik ki homoszexualitás vagy házasságtörés vádjával.[/perfectpullquote]

– fejtette ki Clooney.

Brunei államrendszere abszolút monarchia, ahol szerdától kezdődően vezetik be az új radikális törvényeket, többek között a lopásért járó végtagok amputációját is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból