Követem Közélet Elton John a Brexitről: "Szégyellem az országom azért, amit...

Elton John a Brexitről: “Szégyellem az országom azért, amit tett”

Promóció

Elton John a Farewell Yellow Brick Road nevű turnéjának utolsó állomásán beszélt a Brexitről. Mint mondta, “szégyellem magam, hogy brit vagyok”, írja a The Guardian.

Promóció
- Advertisement -

Elton John a Farewell Yellow Brick Road turnéján járja a világot. Az utolsó állomáson, a szerdai Veronában adott koncerten megosztotta aggályait és karakán véleményét a Brexit viszontagságairól.

Szégyellem az országom azért, amit tett. A Brexit szétszakítja az embereket. Már halálosan beteg vagyok a politikusoktól, különösképp a brit politikusoktól. És elegem van a Brexitből is. Európai vagyok, nem pedig egy buta, koloniális, imperialista angol idióta

– fakadt ki Rocketman.

Elton John és férje, David Furnish / Fotó: Stéphane Mahé / Reuters

Nem ez az első alkalom, hogy megosztja aggályait. Még 2018 júliusában mondta, “nem gondolom, hogy az embereknek elmondták az igazságot. Ígértek nekik valamit, ami teljesen nevetséges volt és gazdaságilag járhatatlan út.”

Brexit: ugrás a sötétbe – Indulatok döntöttek észérvek helyett

A kilépési megállapodás határidejének közeledtével nem meglepő, hogy a XXI. Század Társaság március 21-i találkozója Brexit: ugrás a sötétbe címmel is e téma köré épült. Az esemény házigazdája Kocsis András Sándor volt, a társaság elnöke. Horváth Gábor, a Népszava főszerkesztője Losoncz Miklóst, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzorát kérdezte.

Rocketman szerint a Brexit folyamata totál káosz, és igazából olyan, mint “keresztülgyalogolni a Hampton Court labirintusát bekötött szemmel, körbejárni 16 alkalommal és próbálkozni a kiút megtalálásával.”

Elton John is elítéli a Brunei Szultánság homoszexuálisok kivégzését legalizáló törvénykezést

A Brunei Szultánság új törvényei értelmében halálbüntetéssel sújthatják a homoszexuális viszonyt létesítőket, illetve a házasságtörést elkövetőket. “Köszönöm barátomnak, George Clooney-nak, hogy a Brunei nemzetében zajló homoszexuális diszkrimináció és bigottság ellen kiállt, azzal, hogy bojkottálja a szultán szállodáit!” – jelentette ki Elton.

Az énekes karrierje egyébként hosszú évek után újból szárnyal. Épp ősszel kiadja az első önéletrajzi könyvét, világkörüli turnézik. Sőt, május 22-től Nagy-Britanniában már megtekinthető a mozikban a Rocketman film, amely a karrierjének felemelkedését veszi górcső alá.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3