Elton John a Farewell Yellow Brick Road nevű turnéjának utolsó állomásán beszélt a Brexitről. Mint mondta, “szégyellem magam, hogy brit vagyok”, írja a The Guardian.

Elton John a Farewell Yellow Brick Road turnéján járja a világot. Az utolsó állomáson, a szerdai Veronában adott koncerten megosztotta aggályait és karakán véleményét a Brexit viszontagságairól.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szégyellem az országom azért, amit tett. A Brexit szétszakítja az embereket. Már halálosan beteg vagyok a politikusoktól, különösképp a brit politikusoktól. És elegem van a Brexitből is. Európai vagyok, nem pedig egy buta, koloniális, imperialista angol idióta[/perfectpullquote]

– fakadt ki Rocketman.

Elton John
Elton John És Férje, David Furnish / Fotó: Stéphane Mahé / Reuters

Nem ez az első alkalom, hogy megosztja aggályait. Még 2018 júliusában mondta, “nem gondolom, hogy az embereknek elmondták az igazságot. Ígértek nekik valamit, ami teljesen nevetséges volt és gazdaságilag járhatatlan út.”

Brexit: ugrás a sötétbe – Indulatok döntöttek észérvek helyett

A kilépési megállapodás határidejének közeledtével nem meglepő, hogy a XXI. Század Társaság március 21-i találkozója Brexit: ugrás a sötétbe címmel is e téma köré épült. Az esemény házigazdája Kocsis András Sándor volt, a társaság elnöke. Horváth Gábor, a Népszava főszerkesztője Losoncz Miklóst, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzorát kérdezte.

Rocketman szerint a Brexit folyamata totál káosz, és igazából olyan, mint “keresztülgyalogolni a Hampton Court labirintusát bekötött szemmel, körbejárni 16 alkalommal és próbálkozni a kiút megtalálásával.”

Elton John is elítéli a Brunei Szultánság homoszexuálisok kivégzését legalizáló törvénykezést

A Brunei Szultánság új törvényei értelmében halálbüntetéssel sújthatják a homoszexuális viszonyt létesítőket, illetve a házasságtörést elkövetőket. “Köszönöm barátomnak, George Clooney-nak, hogy a Brunei nemzetében zajló homoszexuális diszkrimináció és bigottság ellen kiállt, azzal, hogy bojkottálja a szultán szállodáit!” – jelentette ki Elton.

Az énekes karrierje egyébként hosszú évek után újból szárnyal. Épp ősszel kiadja az első önéletrajzi könyvét, világkörüli turnézik. Sőt, május 22-től Nagy-Britanniában már megtekinthető a mozikban a Rocketman film, amely a karrierjének felemelkedését veszi górcső alá.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet