Az NME cikke szerint a szuperzenekart Nose, Teeth & Hairnek keresztelte volna Elton John, Freddie Mercury és Rod Stewart jellegzetes tulajdonságai nyomán.

Rudi Dolezal készítette a videót 1991-ben Freddie Mercury utolsó szerepléséhez, a Queen These Are The Days Of Our Lives-ához. Emellett jó barátságot ápolt Mercury-val, az ikon legendássá vált partijainak is rendszeres látogatója volt. Egy ilyen estén esett szó egy Elton John-Rod Stewart-Freddie Mercury-formáció megalapulásáról.

Az embereknek tömény karácsony kell, nem Elton John – itt az új John Lewis-reklám

Aki ismeri a John Lewis karácsonyi reklámokat, tudja, azok nem csak egyszerű reklámok: a karácsony kezdete. Anglia minden évben tűkön ülve várja, mivel hozakodik elő a brit luxusáruház-lánc. Nem hiába, valóban profik abban, amit csinálnak. A 2018-as reklám röviden összefoglalja Elton John élettörténetét, bevonva a karácsonyt.


Dolezal úgy emlékezett vissza az estére, hogy sokat beszéltek más művészekről és magukról. Rod vetette fel az ötletet, alapítsanak egy Nose, Teeth & Hair névre keresztelt bandát. A név magyarul annyit tesz, Orr, Fogak és Haj, és a hármas jellegzetességeire utal. Rod Stewartnak a nagy orrával, Elton Johnnak a hajával, Mercury-nak pedig a fogával voltak problémái.

Nézd meg Freddie Mercuryt utolsó klipjében! Már csak önmaga árnyéka

A 11 perces These Are the Days of Our Lives című videóban Freddie néhol ülve látható, a gyengeségtől már nem bírt állni. Mozdulatait eltúlozta, hogy kompenzálja állapotát. Rengeteg sminket viselt, Brian May, az együttes gitárosa elárulta, az énekest órákon át sminkelték, hogy eltakarják betegségének jeleit.


Dolezal kommentárja azután érkezett, hogy Stewart is beszámolt a szuperformáció ötletéről autobiográfiájában. Eszerint a Nose, Teeth & Hair először egy Los Angeles-i találkozó alkalmával merült fel. Az általános elképzelés az volt, hasonló öltözékkel fognak megjelenni, mint a Beverley Sisters. A projekt végül nem valósult meg, amit Stewart úgy írt le, mint „a kortárs zene örök vesztesége”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk