Nem ez az első eset, hogy a hatóságok drogot találtak a tengerben, amit valaki megpróbált átcsempészni A-ból B-be. És nagy valószínűséggel nem is az utolsó. Néhány hónapja Pápua Új-Guineában tűnt el kokain, de találtak drogot Fidzsi partjainál, és egy 20 kg-os csomag is felbukkant egy Sydneyhez közeli strandon.

A mostani esetben egy hajó aljára szerelték fel a kevésnek nem mondható drogot, amelyeket konténerekbe helyeztek. De a dubai kávézótulajdonos személyében felismert csempész nem volt elég alapos, így a kokainnal teli konténerek leszakadtak és elindultak Ausztrália partjai felé.

Coc
Egyre Több Drog Veszik A Tengerbe / Fotó: Dvids

A vádlott, Koder Jamaa, egyike annak a három testvérnek, akiket 200 kg MDMA és 50 millió cigaretta csempészéséért vádolnak. Az eset tavaly derült ki, amikor egyikük részleteket árult el egy beépített rendőrnek. Nem sokkal később mindhármukat letartoztatták.

Mint kiderült, Koder évek óta nem él Sydneyben, hanem létrehozott egy egészséges ételeket szállító céget (Fit Food Kitchen) Dubaiban.

De ettől függetlenül bűnösnek tartják, amióta drogkereskedelemmel foglalkozik. Állítólag a testvérek le is fizették a vámtisztviselőket, hogy zavartalanul szállíthassák a drogot Ausztráliába. Az üzleteket egy IKEA parkolójában bonyolították le.

Kétszer annyi nő hal meg drogtúladagolás miatt, mint férfi / ContextUs

Van egy lány, nevezzük most Évának. Éva 14 éves. A családja szereti őt, boldogok és sokat nevetnek. Legalábbis kívülről így tűnhet, de Éva boldogsága nem igazi. Egy évvel ezelőtt megerőszakolták. A férfit, aki egy valószínűleg egy életre elég lelki sebet okozott Évának, hat évre zárták börtönbe.

A vámtisztviselő, Craig Richard Eakin bűnösnek vallotta magát. Tizenkilenc éve dolgozik a határőrségnél, a gyanús szállítmányok átnézéséért volt felelős, de láthatóan szemet hunyt a Jamaa testvérek beszállításai fölött. Nos, Koder még Dubaiban élt, amikor letartóztatták. A kreatív drogcsempészés még mindig él és virágzik, és valószínűleg, számos elveszett, kokainnal teli csomag úszik valahol a tengerben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.