Egy nagy adag kokain úszik valahol a tengerben

Nem ez az első eset, hogy a hatóságok drogot találtak a tengerben, amit valaki megpróbált átcsempészni A-ból B-be. És nagy valószínűséggel nem is az utolsó. Néhány hónapja Pápua Új-Guineában tűnt el kokain, de találtak drogot Fidzsi partjainál, és egy 20 kg-os csomag is felbukkant egy Sydneyhez közeli strandon.

A mostani esetben egy hajó aljára szerelték fel a kevésnek nem mondható drogot, amelyeket konténerekbe helyeztek. De a dubai kávézótulajdonos személyében felismert csempész nem volt elég alapos, így a kokainnal teli konténerek leszakadtak és elindultak Ausztrália partjai felé.

coc
Egyre több drog veszik a tengerbe / Fotó: DVIDS

A vádlott, Koder Jamaa, egyike annak a három testvérnek, akiket 200 kg MDMA és 50 millió cigaretta csempészéséért vádolnak. Az eset tavaly derült ki, amikor egyikük részleteket árult el egy beépített rendőrnek. Nem sokkal később mindhármukat letartoztatták.

Mint kiderült, Koder évek óta nem él Sydneyben, hanem létrehozott egy egészséges ételeket szállító céget (Fit Food Kitchen) Dubaiban.

De ettől függetlenül bűnösnek tartják, amióta drogkereskedelemmel foglalkozik. Állítólag a testvérek le is fizették a vámtisztviselőket, hogy zavartalanul szállíthassák a drogot Ausztráliába. Az üzleteket egy IKEA parkolójában bonyolították le.

Kétszer annyi nő hal meg drogtúladagolás miatt, mint férfi / ContextUs

Van egy lány, nevezzük most Évának. Éva 14 éves. A családja szereti őt, boldogok és sokat nevetnek. Legalábbis kívülről így tűnhet, de Éva boldogsága nem igazi. Egy évvel ezelőtt megerőszakolták. A férfit, aki egy valószínűleg egy életre elég lelki sebet okozott Évának, hat évre zárták börtönbe.

A vámtisztviselő, Craig Richard Eakin bűnösnek vallotta magát. Tizenkilenc éve dolgozik a határőrségnél, a gyanús szállítmányok átnézéséért volt felelős, de láthatóan szemet hunyt a Jamaa testvérek beszállításai fölött. Nos, Koder még Dubaiban élt, amikor letartóztatták. A kreatív drogcsempészés még mindig él és virágzik, és valószínűleg, számos elveszett, kokainnal teli csomag úszik valahol a tengerben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból