Elvis Presley Rolls-Royce-án száguldva: Itt a Királyról szóló dokumentumfilm előzetese

Elvis Presley több mint 40 éve hagyta itt az árnyékvilágot. Az az út azonban, amit bejárt, még mindig keresztül-kasul szeli a kopottas amerikai tájat. Ebből a gondolatból indít Eugene Jarecki legújabb dokumentumfilmje, A király (The King). 

Eugene Jarecki rendező fel is nyergeli Elvis 1963-as Rolls-Royce Phantom V-jét a nagy amerikai kiruccanáshoz. A királyban a legenda karrierje párhuzamosan halad az Egyesült Államok szociokulturális evolúciójával. Az utazás Memphis-től New Yorkig, Los Angeles-ig és Las Vegas-ig tart. 

1405950706033 Image Galleryimage Elvis Presley With His Ro
Elvis Az Egyik Imádott, 1961-Ben Vásárolt Rolls-Royce-A Mellett, Gracelandi Otthona Előtt / Fotó: The Daily Mail / Alamy

A Vice szerint komplex és hazafias film ez, amely úgy szól Elvis életrajzáról, hogy közben azt is bemutatja, merre tart ma Amerika.

Hírességek, stoposok és zenészek csatlakoznak az utazáshoz: van, aki beül az autóba, van, aki azon kívül emlékezik meg a Királyról.

Nemrég megírtuk, hogy Lana Del Rey 2008-as Elvis című számával járult  hozzá Jarecki mozijához. A királyt június 22-én New Yorkban, míg 29-én Los Angeles-ben mutatták be. Reméljük, a dokumentumfilm hozzánk is minél előbb eljut!

THE KING – Official Trailer HD – Oscilloscope Laboratories

Forty years after the death of Elvis Presley, two-time Sundance Grand Jury winner Eugene Jarecki’s new film takes the King’s 1963 Rolls-Royce on a musical ro…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból