A Moulin Rouge! rendezője készít életrajzi filmet Elvis Presley zenészről. A címszerepet Austin Butler játszhatja, de Tom Hanks is szerepel a filmben, írja a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-díjas Tom Hanks alakítja Tom Parkert, aki mint menedzser, Elvis életének minden területét irányítása alatt tartotta.

Elvis Presley / Fotó: Entertainment Daily

Egy intenzív szereplőválogatás során, ahol olyan nevek is felmerültek, mint Harry Styles és Ansel Elgort, Baz Luhrmann rendező végül a rock and roll királyát Austin Butlerben látta meg.

Tom Hanks is szerepelhet a készülő Elvis Presley életéről szóló filmben

Tárgyalások folynak az Oscar-díjas Tom Hanks-szel, hogy eljátssza Elvis menedzserének, Tom Parker szerepét az egyelőre még cím nélkül futó projektben. A legendás énekes életrajzát az Oscar-jelölt Baz Luhrmann rendezi majd a Warner Bros. megbízásából. Luhrmann a rendezés mellett a forgatókönyv megírásában is részt vesz Craig Pearce-szel együtt.

A Warner Bros. projektje Elvis Presley felemelkedésére és karrierjének csúcsára összpontosít, miközben Tom Parkerrel való kapcsolatát helyezi a középpontba.

Austin Butler lesz Elvis Presley / Fotó: International News

A Warner szerint a történet feltárja azt a 20 évet, amely alatt Elvis eljut az addig elképzelhetetlen sztárság csúcsára egy változó kulturális környezetben, miközben Amerika elveszíti ártatlanságát.

Luhrmann feleségével, Catherine Martinnal együtt közösen készítik a filmet, amelyet már A nagy Gatsby óta fejlesztenek.

Tudtam, hogy nem leszek képes elkészíteni ezt a filmet, ha a casting nincs abszolút rendben, ezért nagyon alaposak voltunk a színész kiválasztásakor, olyasvalakit kerestünk, aki rendelkezik az egyedülálló sztár jellegzetes mozgáskultúrájával és énekesi képességével, de emellett a művész belső sebezhetőség és meg tudja jeleníteni

– magyarázta Luhrmann. A rendező szerint Austin Butler személyében rátaláltak a megfelelő kvalitásokkal rendelkező színészre. Az Elvis-film forgatókönyvét Luhrmann Craig Pearce-szel közösen írta, akivel A nagy Gatsby és a Moulin Rouge! szkriptjét is.

Máris Oscar-díjra esélyes filmként emlegetik Quentin Tarantino új filmjét, a Volt egyszer egy Hollywoodot

A Cannes Filmfesztivál 2019 -es kiírásában is látható volt Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood. Az idei válogatás leginkább várt alkotásának főszerepeit alakító világsztárok, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie Quentin Tarantino rendezővel együtt érkeztek meg. A Cannes Filmfesztivál 2019-es eseményén eddig nem látott tömeg érkezett Tarantino legújabb filmje bemutatójának napjára a cannes-i Croisette-re.

Austin Butler tehetségére nem csak Luhrmann figyelt fel, hiszen látható Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében is.