Tom Hanks is szerepelhet a készülő Elvis Presley életéről szóló filmben

A nagy Gatsby és a Moulin Rouge rendezője Baz Luhrmann készíti el minden idők legnagyobb rock and roll sztárjának életéről szóló filmet.

Tárgyalások folynak az Oscar-díjas Tom Hanks-szel, hogy eljátssza Elvis menedzserének, Tom Parker szerepét az egyelőre még cím nélkül futó projektben. A legendás énekes életrajzát az Oscar-jelölt Baz Luhrmann rendezi majd a Warner Bros. megbízásából.

Baz Luhrmann the young folks
Baz Luhrmann rendező készíti az Elvis-filmet / Kép: The young folks

Luhrmann a rendezés mellett a forgatókönyv megírásában is részt vesz Craig Pearce-szel együtt. Craig már a korábbi Luhrmann-filmeknek is az írója volt, részt vett A nagy Gatsby, a Moulin Rouge és a Leonardo DiCaprio-féle Rómeó és Júlia megírásában is.

Elvis, Jimi Hendrix és Keith Richards hangszereiből nyílik kiállítás

Az elmúlt nyolc évtizedből származó, körülbelül 130 hangszer április 8-tól lesz látható a Play It Loud: Instruments of Rock & Roll (Játszd hangosan: A Rock & Roll hangszerei) című kiállításon a múzeum honlapja szerint. A műfaj rajongói régóta csodálják a sztárok hangszereit, sokan keresik és vásárolják meg ugyanazt a márkát, amelyen példaképeik játszottak.

Tom Parker menedzser akkor fedezte fel Presleyt, amikor még ismeretlen előadó volt, majd gyorsan felkarolta az énekest.

Parkernek köszönhető számos mérföldkő Presley karrierjében, például az RCA zenei kiadónál kapott szerződése és a sikeres színészi karrierje is.

Míg Parker szerepére eleve egy nagynevű sztárt képzelt el Luhrmann, addig egy ismeretlen tehetséget szeretne találni Elvis szerepére. A rendező már el is kezdte a szereplőválogatást az énekest játszó színész felkutatása érdekében.

elvis concertwith
Még kérdéses, hogy ki játszhatja el Elvis Presley szerepét / Kép: Concertwith

Bennfentesek szerint a film költségvetése még nincs véglegesítve, de Tom Hanks érdeklődése mindenképpen előremozdíthatja a megvalósulást. A rendező reméli, hogy idén nekikezdhet a forgatásnak.

Elvis Presley – A Little Less Conversation

Elvis 30 #1 Hits Soundtrack 31 *BONUS TRACK*

Tom Hanks számára nem újdonság valós karakterek bőrébe bújni, az Apollo 13-ban asztronautát játszott, de a legendás rajzfilmgyáros Walt Disney szerepét is megformálta már a Banks úr megmentése című moziban. A Pentagon titkai és a Sully – Csoda a Hudson folyón című alkotásokban is olyan karaktereket alakított, akik a valóságban is léteztek.

tamhanks hollywoodreporter
Tom Hanks a Greyhound című film kapcsán nyilatkozik / Kép: The Hollywood Reporter

Hanks legközelebb egy második világháborús drámában a Greyhound című filmben látható, amely szintén nem ismeretlen terep a színész számára a Ryan közlegény megmentése után. Szinkronhangként pedig a Toy Story 4. részében lesz hallható a briliáns színész.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból