Elvis posztumusz kitüntetést kap Donald Trump amerikai elnöktől

A legmagasabb polgári kitüntetést kapja Elvis Presley, amelyet Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke adott át a legendának.

Az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetését – az Elnöki Szabadság-érdemrendet – adománnyozza Elvis Presleynek Donald Trump. Korábban olyan hírességeket is kitüntettek az elismeréssel, mint Robert De Niro, Steven Spielberg, Walt Disney vagy Teréz anya.

Elvis Presley Rolls-Royce-án száguldva: Itt a Királyról szóló dokumentumfilm előzetese

rendező fel is nyergeli Elvis 1963-as Rolls-Royce Phantom V-jét a nagy amerikai kiruccanáshoz. Eugene Jarecki A király ban a legenda karrierje párhuzamosan halad az Egyesült Államok szociokulturális evolúciójával. Az utazás Memphis-től New Yorkig, Los Angeles-ig és Las Vegas-ig tart. A Vice szerint komplex és hazafias film ez, amely úgy szól Elvis életrajzáról, hogy közben azt is bemutatja, merre tart ma Amerika.

Lana Del Rey előásta 10 évvel ezelőtti demóját egy új, Elvis Presley-ről szóló dokumentumfilmhez

Az igazi rajongók bizonyára tudják, hogy kedvenc énekesnőjüket nem mindig hívták Lana Del Rey-nek. 2010-ben még saját neve alatt, Lizzy Grantként tevékenykedett, és debütáló albumának a címe volt a Lana Del Ray. MySpace-profilját Sparkle Jump Rope Queen név alatt hozta létre. Korábban 2 évig trapézművész volt egy dél-kaliforniai cirkuszban.

Az Elnöki Szabadság-érdemrendet azoknak ítéli oda az amerikai elnök, akikről hiszi, hogy sokban hozzájárultak Amerika biztonságához, nemzeti érdekeihez, kulturális értékeihez vagy a világbékéhez.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elvis Presley az amerikai kultúra meghatározó alakja, világszerte milliók rajonganak érte. Elvis egyesítette a gospel, a blues és a country zene műfaját, amelyből megalkotta saját zenei hangját. Több mint egymilliárd lemezt adtak ki számaival. Elvis két évet szolgált az Egyesült Államok hadseregében, szerényen kezelte a hírnevét, 31 filmben szerepelt, számos televíziós fellépése volt és 14 GRAMMY díjat kapott ebből 3 GRAMMY díjat a gospel zenei munkásságáért. Elvis Presley 4 évtizeddel a halála után is az amerikai ikonok közé tartozik[/perfectpullquote]

– indokolta döntését a Fehér Ház.

 

Presley mellett  többek között Babe Ruth baseball játékos, Antonin Scalia, az amerikai legfelsőbb bíróság bírája is az elnöki kitüntetésben részesülnek. Donald Trump először adományoz Elnöki Szabadság-érdemrendet, amely átadására november 16-án kerül sor.

Elvis Presley – In The Ghetto (Music Video) (1969)

In The Ghetto Written by Mac Davis Recorded in 1969 at American Studio, Memphis.

Elvis Presley 2011-ben Budapest díszpolgára lett és parkot neveztek el róla, hiszen felszólalt a magyarok megsegítése mellett az 1956-os forradalom idején.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból