Emilia Clarke elárulta, hogyan segített a Trónok harca nyelvének tanulása az aneurizmából való felépülésben

Emilia Clarke bevallása szerint a dothraki nyelv tanulása segített neki, hogy aktív maradjon az agya a betegséget követően, írja az NME.

A Trónok harca Daenerys-ét alakító színésznő március végén sokkolta a rajongókat, mikor elárulta, a sorozat első évadának forgatását követően túlélt egy sztrókot és két agyműtétet. Clarke Stephen Colbert műsorában árulta el, mennyit segített a dothraki nyelv a felépülésben.

Időutazás lesz a Trónok harcában? Minden, amit tudunk az új évadról

Az HBO csapata évek óta a biztosra megy, hogy ne szivárogjanak ki részletek, de idén tényleg elmentek a végletekig. A színészek nem kaptak papíralapú szövegeket, a gyártás idejére megváltoztatták a projekt nevét és áljeleneteket is forgattak. Mialatt nézünk egy-egy filmet, észre sem vesszük, hogy az adott színészt ismerjük egy másik alkotásból.


A színésznő tudta, az agyi aneurizma súlyosan károsította az agyát, de igyekezett olyan aktív maradni, amennyire csak lehetséges.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mozgattam az ujjaimat, lábfejeimet, kezeimet, kérdéseket tettem fel magamnak. Dothraki sorokat. Őszintén próbáltam emlékezni. Kényszerítettem a memóriámat, hogy működjön, amennyire csak tudtam, hogy tudatomnál maradjak.[/perfectpullquote]

Miután megosztotta betegségének részleteit, a színésznő elindított egy jótékonysági alapítványt SameYou névvel. Az alapítvány segítséget kísérel nyújtani az agysérülés és sztrók túlélőinek kezeléséhez.

Emilia Clarke Told One Person How ‘Game Of Thrones’ Ends

Emilia Clarke told her mom the ending to ‘Game of Thrones.’ And her mom already forgets Subscribe To “The Late Show” Channel HERE: http://bit.ly/ColbertYouTu…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból