Emily Blunt nagy fába vágta a fejszét Mary Poppinsként

Julie Andrews egykori Mary Poppins alakítása legendássá vált, emiatt nem könnyű elvonatkoztatni szerepétől. Emily Blunt mégis megpróbálta a lehetetlent és a Mary Poppins visszatérben egész jó munkát végzett. Figyelem, spoilerveszély!

Az új verzióban Mary Poppins még egyszer visszatér a brit  Banks családhoz, hogy segítse mindennapjaikat. Akárcsak az első rész, ez is a 20. század első felében játszódik, csak éppen több mint 50 évvel később forgatták, így Julie Andrews már nem lett volna alkalmas a fiatal Mary megformálására. Blunt kiválót alakít, de ettől függetlenül nem lehet összehasonlítani Andrews egykori szereplésével, amiért 1965-ben Oscar-díjjal jutalmazták.

Mary poppins
Emily Blunt már több szerepben bizonyította tehetségét / Fotó: ABC

Aki látta az eredetit, észrevehetett néhány kapcsolódási pontot az első és a második rész között. Az alap sztori ugyanaz, Mary megérkezik a brit családhoz, ahol kettő helyett most már három gyerek van, és még egyszer elutazik a gyerekekkel egy megelevenedett animációs világba. Miután ismét úgy tűnik, hogy eltévedtek, Mary megoldja a problémát.

Ők az idei Golden Globe-díj jelöltjei – Dick Cheney életéről szóló politikai vígjáték tarolt

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) a Beverly Hilton Hotelben élő adásban jelentette be a Golden Globe-díjkategóriák jelöltjeit. A bejelentésen részt vett a szervezet elnöke, Meher Tatna és a Golden Globe nagykövete, Isan Elba is. A televíziós és mozis kategóriák jelöltjeit Terry Crews, Danai Gurira, Leslie Mann és Christian Slater olvasta fel.

Ezek azok az elemek, amelyek a történet alapkövei, és egy folytatásos történetben még elmegy, hogy újra előveszik őket. Azonban arról megfeledkeztek, hogy a karakternek illene valamilyen személyiségfejlődésen keresztülmennie. Blunt pedig inkább utánozza Andrewst, nem pedig eljátssza Mary Poppinst, ami visszavesz a film szerethetőségéből. Ezzel az alkotók csak megerősítették, hogy az első részt nem lehet túlszárnyalni, és a második önmagában nem állja meg a helyét.

Nézd meg az előzetest!

Mary Poppins visszatér – Szinkronos Előzetes

Film adatlapja: http://www.fportal.hu/filmek/mary-poppins-visszater/A6E342498 Leírás: Bemutató dátuma: 2018. december 27. (Forgalmazó: Fórum Hungary)


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból