Emily Doe, akinek megerőszakolása botrányt robbantott ki, könyvet írt az esetről

Az esemény még 2015-ben történt, de az egyetemista Emily Doe-val történtek nem csak őt, hanem a világot is megrázták. Az eset azóta sem évült el, és valószínűleg nem is fog, amíg az igazságszolgáltatás hozzáállása nem változik meg.

Emily Doe a Stanford Egyetem tanulójaként 2015-ben élte át a borzalmakat, amikor az akkor 20 éves Brock Turner úszó megerőszakolta őt. Doe öntudatlan állapotban volt, a szemtanúk pedig jelentették az esetet. Turnert három hónappal a történtek utána ítélte el a bíróság, 6 hónap fogházat kapott. Ekkor robbant a botrány, mivel az ítéletet túl enyhének minősítette a többség. A tárgyalást vezető bíró, Aaron Perksy szerint a börtönbüntetés túl sok negatív hatással bírt volna Turner életére. Tavaly Kalifornia állam követelte, hogy Perksy mondjon le.

WEB Justin Tijerina IMG 1082 e1413243856474
Még mindig fejlődnie kell az igazságszolgáltatásnak / Fotó: The Daily Cougar

Idén Doe pedig a Viking könyvkiadó segítségével könyvben mutatja be a történteket. A kiadó szerkesztője, Andrea Schulz egy sajtóközleményben mondta el, Emily esete megvilágítja, hogy a kultúra, amelyben élünk, az elkövetőket védi. Hozzátette, az igazságszolgáltatás megbukott a legsebezhetőbbekkel szemben. A könyv valószínűleg segít majd azoknak az olvasóknak, akik szintén átéltek hasonló szörnyűséget, és az író szavai bátorítják majd őket.

A szexuális visszaélések miatt lemondott a Warner Bros. vezérigazgatója

A Hogyan legyünk szinglik? vagy az Ocean’s 8: az évszázad átverése filmekből is ismert Charlotte Kirk szexuális visszaéléssek vádolta meg Kevin Tsujihara-t. Mint ismeretes, Tsujihara felkínált Charlotte Kirk színésznőnek egy szerepet, amennyiben lefekszik vele.Charlotte Kirk az Ocean’s 8: az évszázad átverése premierjén / Fotó: The Los Angeles TimesAz 54 éves Kevin Tsujihara 2013 óta vezette a Warner Bros.

A sajtóközlemény utal Emily 12 oldalas levelére, amit az elkövetőnek írt, és amelyre milliók rezonáltak.

A levélben olyan megrázó mondatok hangzanak el, mint hogy „megtudtam, mi történt velem, ugyanabban az időben, amikor mindenki más is tudomást szerzett róla a világon”.

A közlemény összefoglalja, hogy Emily könyve érzelmekkel és őszinteséggel meséli el a részleteket. Története továbbra is a szavak gyógyító és hatásváltó erejének a bizonyítéka.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból