A beszólós dalt 2009-ben vették fel, amely aztán 2019-ben, Eminem tudta nélkül, elkezdett terjedni az interneten.

Eminem rapben szólt be, rapben kért elnézést

Eminem Zeus című számában kért bocsánatot Rihannától, amiért egy 2009-ben felvett és 2019-ben kiszivárgott dalszöveggel megsértette, írja az NME.

Eminem Rihanna
/ Fotó: Rap-Up

A vitatott szövegrészletben Eminem azzal vádolta az énekesnőt, hogy Chris Brown pártját fogta. Brown 2009-ben bűnösnek vallotta magát, amiért bántalmazta Rihannát, akivel előzőleg szakítottak.

Kapcsolódó cikk

A rapper hozzátette, hogy egyáltalán nem is emlékszik arra, hogy több mint tíz éve elkészítette az ominózus dal felvételét, ami aztán 2019-ben online nyilvánosságra került. A Zeus című szám múlt hónapban, decemberben jelent meg, Eminem tavaly januári stúdiólemezének, a Music To Be Murdered By-nak „B oldalaként”.

Nem emlékszik rá, de nem direkt tette

A bocsánatkérő szövegben Missouri állam leggazdagabb énekese hangsúlyozza, hogy őszintén beszél, teljes szívéből bocsánatot kér az énekesnőtől. Nem szándékosan bántotta, de ettől még ugyanúgy az ő hibája.

Egy interjúban a rapper elmondta, hogy fogalma sincs, hogyan szivároghatott ki a tíz éves felvétel. Hozzátette, hogy egyáltalán nem is emlékszik arra, mikor írta a szöveget, és teljesen meglepődött, amikor visszahallotta magát. Elmesélte ugyanakkor, hogy a dalt a 2009-es albuma, a Relapse felvételei kezdetén rögzítették, amikor még csak próbált visszatérni a rappeléshez akkori kábítószerproblémája után.

Kapcsolódó cikk

„Nem keresek kifogásokat: kimondtam, és ezért hibáztam, tiszta baromság volt részemről. Úgy gondoltam, hogy mivel éppen kijön a rím, jól hangzik. Így utólag át kellett volna gondolnom” – nyilatkozta Eminem, aki a maszkot nem viselőknek valószínűleg már jóval tudatosabban szólt be.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet