Emmanuel Macron: “Újjáépítjük a Notre-Dame székesegyházat!”

Emmanuel Macron francia miniszterelnök ígéretet tett, hogy újjáépítik a Notre-Dame székesegyházat. 

Mint mondta Emmanuel Macron, “újjáépítjük a Notre-Dame székesegyházat.”

emmanuel macron notre dame
Emmanuel Macron francia miniszterelnök ígéretet tett, hogy újjáépítik a NotreDame székesegyházat / Fotó: Alain Jocard / Pool / AFP

A világhírű párizsi katedrális hétfőn, este nyolc órától lángba borult.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A legrosszabbat elkerültük, még ha csatát még nem is sikerült teljesen megnyerni. A következő órák nehezek lesznek[/perfectpullquote]

– tette hozzá az Emmanuel Macron, írja a CNN.

Videón, ahogy a lángok áldozatául esik és leomlik Notre-Dame tornya

A párizsi Notre-Dame tornya lángokban áll. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. Szemtanúk szerint a füstöt inkább látni lehetett, mintsem érezni a levegőben. A helyszínen a rendőrség szóvivője azt közölte, hogy valószínűleg a Notre-Dame épülete minden éghető része elpusztul. Az első hírek szerint a tűz a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkezett, és onnan terjedt tovább.

Hozzátette, hogy a Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nemzetközi adománygyűjtést kezdeményeznek. Korábban szakértők már nyilatkoztak, és mindenki úgy tartotta, hogy hosszú évekig fog tartani a rekonstrukció.

Francia tűzoltóság: “A Notre-Dame épülete megmenekült a totális megsemmisüléstől”

Hétfőn, este nyolc órakor tűz ütött ki a Notre-Dame katedrálisban. Hétfőn, este nyolc órakor lángba borult a párizsi, több mint 800 éves Notre-Dame katedrális. A francia főváros szíve égett porig. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett. A párizsi Notre-Dame tornya lángokban áll. A rendőrség és egybehangzó sajtóinformációk szerint baleset történhetett.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere szerint van remény a két harangtorony megmentésére.

Ám a belügyminisztérium közleménye alapján nem biztos, hogy meg tudják fékezni a lángok terjedését a tetőszerkezetben.

Ha a tűz mindkét harangtornyot eléri, beláthatatlan következményei lesznek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból