Itt vannak az idei Emmy-díjazottai, Peter Dinklage megkapta harmadik szobrát

A hetvenedik gálán összecsaptak a streamelő óriások, de némi romantika is akadt. Mutatjuk az Emmy-díj idei tulajdonosait!

Szeptember 17-én zajlott a 70. Primetime Emmy Díjátadó, ahol a Saturday Night Live-ból ismerős arcok, Colin Jost és Michael Che vezették a műsort. A televíziózás legutóbbi évének legnagyobb pillanatait vették számba a los angelesi Microsoft Theater falain belül, ahol főleg az HBO és a Netflix versenyzői keltek birokra.

https://www.instagram.com/p/Bn2lQMdheLn/?utm_source=ig_embed

Az előbbi 108, míg a konkurens 112 jelölést tudott felmutatni, melyet mindkét szolgáltató óriás 23-23 szobrocskára tudott beváltani.

Nagyot ment a:

The Crown

de a Trónok Harca, az HBO ékköve sem teljesített rosszul.

No Title

Claire Foy and Matt Smith at the #Emmys. We love a fictional couple! pic.twitter.com/iM5gC6mgdS

Peter Dinklage megkapta a harmadik szobrocskáját is mint mellékszereplő. Hétszer jelölték eddig, és 2011-ben, valamint 2015-ben bizonyult a legjobbnak. Köszönőbeszédében megemlítette sorozatbéli testvérét, akit Nikolaj Coster-Waldau alakít: akár ő is nyerhette volna a díjat.

https://twitter.com/JonxDanyy/status/1041949042002022400

Ettől persze begőzöltek a rajongók, akik hajlanak arra a teóriára, hogy Tyrion egy Targarryen lehet. Dinklage a Ladbible oldalán elmesélte, hogy hiányzott neki a forgatások idején new yorki otthona, de annyira összekovácsolódtak az írországi munka során, mint egy igazi nagycsalád.

No Title

Raise a glass.Peter Dinklage has won “Outstanding Supporting Actor in a Drama Series” at this year’s #Emmys. #GameofThrones pic.twitter.com/42XKhBMK2e

Így nehéz lesz elengednie a lassan a végéhez közeledő fantasy-folyamot is.

No Title

“Game of Thrones” reigns again, reclaiming the best drama award at the #Emmys https://t.co/VukH04Gwmw pic.twitter.com/ZWnBPPoCm8

Az Amazon filmsorozata, a The Marvelous Mrs. Maisel öt trófeát csípett meg, köztük a legjobb vígjátékét is; és a Versace-krimi is begyűjtött jó pár elismerést.

Még egy lánykérésre is sor került: Glenn Weiss rendező-producer a 11. szobrocskájával a kezében megragadta az alkalmat, és a világ színe előtt meglepte barátnőjét egy letérdelős eljegyzéssel.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból