Ha sok kávét iszol, az nem mindig a legjobb megoldás, ha éberebb szeretnél lenni a nap folyamán. A legjobb, ha a lehető legtermészetesebb módon maradsz energikus.

Bright Side összegyűjtött néhány természetes módszert, amivel éber tudsz maradni kávé nélkül is.

Válogasd meg a koffeint

Energia.kave .Nelkul.5
Annak ellenére, hogy a koffeinről ismert, hogy több energiát ad, fontos korlátozni a nap folyamán elfogyasztott mennyiséget, mert kevésbé fogod magadat energikusnak érezni, miután elmúlik a hatása.
A koffein függőséget okoz, ezenkívül fokozhatja a stresszt és szorongást is okozhat. Az optimális koffeinmennyiség legfeljebb 400 milligramm lehet.

Lélegezd be a lényeget

Energia.kave .Nelkul.4
Az aromaterápia „természetes növényi kivonatokat használ az egészség és a jólét elősegítésére”. Az olajok illatát használja fel, hogy jobbá tegye a testet, az elmét és a szellemet. Akár hiszed, akár nem, elménk lenyűgöző módon szívja be az illatokat. Az illó citromolaj belélegzése segíthet leküzdeni a kimerültséget és a depressziót, míg a borsmentaolaj javítja a koncentrációt és az éberséget.
  • Zuhanyozás előtt keverj 2 csepp illóolajat a samponba vagy balzsamba
  • Keverj el 2 csepp esszenciális borsmentaolajat egy vízzel teli spray-palackba, majd permetezd be a cipődre vagy a tornazsákodra edzés előtt.

Edzz, lehetőleg a szabadban

Energia.kave .Nelkul.3
A kinti javítja az energiát, csökkenti a stresszszintet és fokozza az éberséget. Általánosan jó hatással van az érzelmeidre is, mint például a lelkesedés és a harag kezelése. Ezeken az előnyökön túl a nyári hónapokban a napfénytől is kaphatsz D-vitamint, amely fokozza a hangulatjavító endorfinok termelését.
Bár számos előnnyel jár a szabadban végzett edzés, van néhány kockázat, például a légszennyezettség mértéke a környéken. Győződj meg róla, hogy ismered a körülményeket, mert ez kiválthatja az asztmát és az allergiát. Ne feltételezd, hogy a futópadon futni rossz – valójában segít az irányításban, és motivál, ezáltal boldogabbá tehet és jobban érzed majd magadat.

Egyél több fehérjét

Energia.kave .Nelkul.2
A fehérje fogyasztása feltölti az energiaszintet, és fontos szerepet játszik az oxigén szállításában a szervezetbe a véráramban. A legjobb, ha kerülöd az édességeket és a szénhidrátokat, mert bár ezek abban a pillanatban kielégíthetnek, utána nyúzottnak érezheted magad.
Ehelyett próbálj olyan ételeket nassolni, amelyek fehérjét és zsírt tartalmaznak, például zöldségeket és mártogatósokat, görög joghurtot gyümölccsel vagy mogyoróvajat és kekszet, hogy növeld az energiaszintedet.

Maradj hidratált

Energia.kave .Nelkul
Igyál meg naponta 8 pohár vizet, hogy energikus maradj, mert elmédet erősen befolyásolja hidratáltsági állapotod. Még a minimális kiszáradás is csökkentheti az agyműködés egyes részeit. Csökkentheti a hangulatot, a memóriát és a koncentrációt, valamint fokozhatja a fejfájást és a fáradtságot.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.