Mielőtt az egykori rákspecialista, Enver Tohti elmenekült Kínából, egy tömeges kivégzés szemtanúja volt – ahol kénytelen volt érzéstelenítő nélkül eltávolítani egy haldokló ember létfontosságú szerveit.

Enver Tohti 1995 egy nyári napján azt a parancsot kapta, hogy állítson össze egy sebészeti csapatot, és induljon el egy különleges feladatra. Odaérve egy tömeges kivégzés következményeinek volt szemtanúja. Körülbelül 20 lelőtt férfit látott rabruhában, néhányuk még mindig rángótózott, mintha fájdalmat érezne, írja a DailyStar.

A doktornak megparancsolták, hogy vágja ki az egyik férfi máját és veséjét. “Ilyenkor azt csinálod, amire programoztak. Amikor átvágtam, vérzett, ami azt jelenti, hogy a szív még mindig dobogott. Értettem, miért.”

Az orvos 1999-ben Nagy-Britanniába menekül Kínából, és három évvel később politikai menedékjogot kapott. Azt mondta: „amikor 1995-ben elvégeztem ezt a műtétet, semmit sem tudtam a szervkereskedelemről. Csak amikor megérkeztem Nagy-Britanniába, és először hallottam a gyakorlatról, akkor jöttem rá, hogy mi történt.”

Azt az embert lelőtték, de gyakorlatilag én öltem meg, és ez a mai napig kísért

– mondta az egykori sebész, aki ma már Uber-sofőrként dolgozik Londonban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet