Forgatásának feléhez érkezett Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története című alkotás, amelyen jelenleg Budapesten dolgozik a stáb.

A film Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készül.

Enyedi Ildi A Feleségem Története Füst Milán
Enyedi Ildikó Rendező / Fotó: Mohai Balázs / Mti

Enyedi Ildikó rendező a produkció keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a regény túllóg az irodalom és az elmondott történet határain, az élet alapkérdéseivel foglalkozik. Füst Milán egy labirintusszerű, sokszínű világot épített fel a regényben, ezt is szeretnék visszaadni a filmben – tette hozzá.

Enyedi Ildikó 1 milliárd forintot nyert az új filmjére / ContextUs

Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül. Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel készül. Anémet-francia Arte és az olasz RAI televíziók, valamint az Eurimages 500 ezer eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik. Störr kapitány feleségét Léa Seydoux francia színésznő alakítja.

A három országban mintegy hatvan napig forgó, nemzetközi színészgárdát felvonultató romantikus film női főszerepét a francia Léa Seydoux, a férfi főszerepet a holland Gijs Nabert alakítja, mellettük fontos szerepet játszik Louis Garrel is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A regényt nem ismertem, de amikor a film miatt elolvastam, nagyon megrendített. A történet csak látszólag egyszerű, végül egészen összetetten mutatja meg, milyen nehéz és komplex dolog a szeretet, a szerelem és egyáltalán, az élet. És az is nagyon tetszik az Ildikóval való közös munkában, hogy női szemszögből mutat be egy erősen egy férfikarakterre épülő történetet. Nagyon megrendítő mindaz, ami ebből kisülhet[/perfectpullquote]

– tette hozzá Léa Seydoux a sajtótájékoztatón, írja az Index.

Rami Malek lesz a 25. James Bond-film gonosztevője

Négy év telt el azóta, hogy James Bond Mexikóváros utcáin üldözte az ellent és egy hátborzongatóan depresszív eredet történtet tárt fel be a Spectre című részben. Most úgy tűnik, az ügynök visszatér, hogy Rami Malek mániákus verziója ellen harcoljon. A film készítői véget vetettek a találgatásoknak és a pletykáknak: nyilvánosságra hozták a legújabb Bond-kaland szereplőgárdáját.

Mint ismeretes, ő az új James Bond-film “Bond-lány”. Amint vége a forgatásnak, azonnal repül, hogy elkezdje a következő James Bond-film forgatását.

Léa Seydoux Enyedi Ildikó James Bond 2019
Léa Seydoux, Enyedi Ildikó A Feleségem Törtémete Filmjének Főszereplője / Fotó: Elle

Mint elhangzott, komplikált utómunka folyamat várható. A bemutató pontos időpontja még nem tudható, a film magyarországi premierje 2020 végén, vagy 2021-ben lesz.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet