Hirdetés
Kezdőlap Nézem Film Szépen gyűlik a pénz Enyedi Ildikó új filmjéhez

Szépen gyűlik a pénz Enyedi Ildikó új filmjéhez

500 000 euro (nagyjából 162 millió forint) filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja (Eurimages) legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében nemzetközi sztárokkal készülő A feleségem története című Füst Milán-adaptációnak. A forgatás a tervek szerint tavasszal indul.

Hirdetés

Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinale Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül.  A feleségem története európai koprodukcióban készül az Inforg-M&M Film vezetésével a német Komplizen Film (Toni Erdmann) és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók is támogatják.

Magyar Nemzeti Filmalap

Léa Seydoux smink nélkül! Budapesten! A feleségem története címmel készülő Enyedi Ildikó-film próbájának szünetében Anders Baasmo Christiansen, a férfi főszereplő, Mécs Mónika producer és Havas Ágnes.

A gyártás-előkészítés már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával, azt még nem lehet tudni mennyit szán majd a magyar fél a film gyártására. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken, A feleségem története 2020 nyarára készülhet el.

Enyedi Ildikó már készül az új filmjére / Fotó: 24.hu

Enyedi Ildikó filmjében Lizzy-t, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepekben Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader, Jasmine Trinca.

Hirdetés