Hugh Jackman Enzo Ferrari bőrébe bújhat a róla készült filmben

Jövőre kezdik el forgatni Michael Mann rendezésében a legendás olasz autóépítő és -versenyző, a Ferrari cég alapítója, Enzo Ferrari életéről szóló filmet. A főszerep kapcsán Hugh Jackmannel tárgyalnak.

Régóta tervben van már az Enzo Ferrariról szóló film, aminek főszerepére eredetileg Christian Bale-t (A sötét lovag-trilógia, Az aszfalt királyai, A nagy dobás) nézték ki az alkotók. Ám amikor a színész elkezdett a szerep kedvéért hízni, egészségügyi problémák léptek fel, ezért nem vállalhatta a munkát. Így került képbe az Oscar-jelölt Hugh Jackman (X-men, Nyomorultak, A legnagyobb showman), akivel tárgyalnak róla.

enzo ferrari film hugh jackman
Hugh Jackman Enzo Ferrari szerepében láthatjuk majd?

A filmet az a Michael Mann fogja rendezni, aki korábban a Matt Damon és Christian Bale főszereplésével készült Az aszfalt királyai című film egyik producere volt. Sőt, érdekesség, hogy az a James Mangold volt Az aszfalt királyai rendezője, aki a Logant is rendezte, így dolgozott már együtt Jackmannel. Az alkotás a Ford és a Ferrari párharcáról szól a 24 órás Le Mans autóversenyen az 1960-as években.

30 éves projekt válhat valóra

Deadline számolt be róla, hogy Mann projektje lassan sínen van, a rendező már átírta a film forgatókönyvét, amit eredetileg Troy Kennedy Martin, Az olasz meló írója készített, és a következő napokban fogja a cannes-i online filmpiacon bemutatni.

Mann már az 1990-es években beszélt arról, hogy megfilmesíti az olasz autógyártómogul történetét, háttérben a két világháborúval és számos családi tragédiával. A filmben központi szerepet kap az 1957-es év, amikor a Mille Miglia legendás olasz autóversenyen egy Ferrari autó halálos balesetet szenved.

Információk szerint Michael Mann 2021 elején akarja elkezdeni a film forgatását, így biztosra vehetjük, hogy 2022 előtt nem kerül a mozikba.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból