Csupán hat év fegyházbüntetésre ítélték a két férfit, akik szexuálisan bántalmaztak egy 11 éves értelmi fogyatékos kislányt Győr közelében.

Indokolatlanul gyenge ítéletet hoztak az erőszak ügyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a két férfira, állaspontjuk szerint a kiszabott büntetések indokolatlanul enyhék, írja a Blikk.

Az ítélet szerint 2018 augusztusában a kislány beengedte a házba a két férfit, figyelmen kívül hagyva a szülői tiltást. Majd egymás után mindkettő férfi szexuálisan bántalmazta a lányt, csak azután mentek el, hogy a gyermek jelezte, segítségért fog kiabálni. A kislány pár órával később mesélte el egy ismerősnek, mi történt vele.

A férfiak a kislány pszichés állapotával is visszaéltek

A Győri Törvényszék 6-6 év fegyházbüntetést és 6-6 év közügyektől való eltiltást szabott ki. Az ügyész súlyosabb, a férfiak védői enyhébb büntetést kért. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint szigorúbb felelősségre vonás szükséges, mivel gyakoriak a kiskorúakat érő szexuális visszaélések.
Emellett a bűntettet súlyosbítja, hogy a két férfi a kislány pszichés állapotából fakadó fokozottabb kiszolgáltatottságával is visszaéltek, és rövid időn belül, egymás után követték el a bűncselekményt.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.