Enyhe büntetést kap a két férfi, akik megerőszakoltak egy 11 éves értelmi fogyatékos kislányt Győrben

Csupán hat év fegyházbüntetésre ítélték a két férfit, akik szexuálisan bántalmaztak egy 11 éves értelmi fogyatékos kislányt Győr közelében.

Indokolatlanul gyenge ítéletet hoztak az erőszak ügyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a két férfira, állaspontjuk szerint a kiszabott büntetések indokolatlanul enyhék, írja a Blikk.

Az ítélet szerint 2018 augusztusában a kislány beengedte a házba a két férfit, figyelmen kívül hagyva a szülői tiltást. Majd egymás után mindkettő férfi szexuálisan bántalmazta a lányt, csak azután mentek el, hogy a gyermek jelezte, segítségért fog kiabálni. A kislány pár órával később mesélte el egy ismerősnek, mi történt vele.

A férfiak a kislány pszichés állapotával is visszaéltek

Hirdetések
A Győri Törvényszék 6-6 év fegyházbüntetést és 6-6 év közügyektől való eltiltást szabott ki. Az ügyész súlyosabb, a férfiak védői enyhébb büntetést kért. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint szigorúbb felelősségre vonás szükséges, mivel gyakoriak a kiskorúakat érő szexuális visszaélések.
Emellett a bűntettet súlyosbítja, hogy a két férfi a kislány pszichés állapotából fakadó fokozottabb kiszolgáltatottságával is visszaéltek, és rövid időn belül, egymás után követték el a bűncselekményt.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet