Szexibbek voltak, mint a mai pornósztárok – Kik azok a flapper lányok?

A korabeli képeslapokon szereplő hölgyeket nem egyszer erotikus pózban, csábosan néző tekintettel kapták lencsevégre. Nem véletlenül. Fontos feladatuk volt.

Az első világháború előtt a képeslapok fontos szerepet töltöttek be. Segítségükkel üzentek egymásnak a szerelmesek, házastársak. Így tudtak időpontot egyeztetni vagy megosztani bármilyen személyes üzenetet. A világ akkor még nagyon messze volt a mai gyors, néha személytelen üzenetváltásoktól. Felesleges beszédnek nem volt helye.

1920s flappers stocking postcards 2
Bomlottak utánuk a férfiak / Fotó: Vintage Everyday

Majd a világháború kitörését követően megindult az erotikus képeslapok gyártása. A kormány ezzel a módszerrel próbálta fenntartani katonáik boldogságát.

Kellett egy jó ok, amiért tovább harcolnak. És mi lenne jobb ok – a család, a szerelem mellett– egy szexi, harisnyakötőt villantó francia hölgynél?

Ugyanis a legtöbb esetben francia nők álltak modellt az ilyen képekhez: ők voltak a flapper lányok.

Ilyen erotikus reklámok kerültek piacra a szocializmusban

6 Meztelen nőkkel el lehetett adni mindent a szocializmusban? Annyit még muszáj elmondanunk, hogy gyakorta vannak olyan cégek, akik 30-50 év után sem hagyja maga mögött a kevésbé píszí marketingfogásokat. A szocializmusban az összes magyar reklámfilmet tulajdonképpen néhány, jól ismert stáb forgatta. Ők részben a Mafilm és a Magyar Televízió munkatársiból kerültek ki.

Az 1920-as években még nagy divatnak örvendett a harisnyakötő, és az úgynevezett flapper-lányok híresek voltak lenge öltözetükről, ledér stílusukról. A lányokat görög istennőként, szexi bejárónőként ábrázolták.

Csodáld meg a Playboy novemberi címlaplányokat – GALÉRIA

A tavalyi Playboy playmate Ines Rau volt, aki történelmet írt. A 26 éves modell, Ines Rau történelmet írt, mint a Playboy első transzgender paymate-je. Rau úgy nyilatkozott a Playboynak, hogy sok ideig nem is nevezte magát transgendernek, de most már teljesen megbarátkozott a gondolattal. Nem szabad másnak látszani, mint ami vagy.

A mai korhoz képest szinte teljesen fel voltak öltözve a flapper lányok, de a pózok, a csábos tekintet valahogy még vonzóbbá tette őket, mint a mai playboy playmate-eket.

Íme néhány korabeli erotikus képeslap:


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból