Nézem Fotó Szexibbek voltak, mint a mai pornósztárok – Kik azok...

Szexibbek voltak, mint a mai pornósztárok – Kik azok a flapper lányok?

Promóció

A korabeli képeslapokon szereplő hölgyeket nem egyszer erotikus pózban, csábosan néző tekintettel kapták lencsevégre. Nem véletlenül. Fontos feladatuk volt.

Promóció

Az első világháború előtt a képeslapok fontos szerepet töltöttek be. Segítségükkel üzentek egymásnak a szerelmesek, házastársak. Így tudtak időpontot egyeztetni vagy megosztani bármilyen személyes üzenetet. A világ akkor még nagyon messze volt a mai gyors, néha személytelen üzenetváltásoktól. Felesleges beszédnek nem volt helye.

Bomlottak utánuk a férfiak / Fotó: Vintage Everyday

Majd a világháború kitörését követően megindult az erotikus képeslapok gyártása. A kormány ezzel a módszerrel próbálta fenntartani katonáik boldogságát.

Kellett egy jó ok, amiért tovább harcolnak. És mi lenne jobb ok – a család, a szerelem mellett– egy szexi, harisnyakötőt villantó francia hölgynél?

Ugyanis a legtöbb esetben francia nők álltak modellt az ilyen képekhez: ők voltak a flapper lányok.

Ilyen erotikus reklámok kerültek piacra a szocializmusban

6 Meztelen nőkkel el lehetett adni mindent a szocializmusban? Annyit még muszáj elmondanunk, hogy gyakorta vannak olyan cégek, akik 30-50 év után sem hagyja maga mögött a kevésbé píszí marketingfogásokat. A szocializmusban az összes magyar reklámfilmet tulajdonképpen néhány, jól ismert stáb forgatta. Ők részben a Mafilm és a Magyar Televízió munkatársiból kerültek ki.

Az 1920-as években még nagy divatnak örvendett a harisnyakötő, és az úgynevezett flapper-lányok híresek voltak lenge öltözetükről, ledér stílusukról. A lányokat görög istennőként, szexi bejárónőként ábrázolták.

Csodáld meg a Playboy novemberi címlaplányokat – GALÉRIA

A tavalyi Playboy playmate Ines Rau volt, aki történelmet írt. A 26 éves modell, Ines Rau történelmet írt, mint a Playboy első transzgender paymate-je. Rau úgy nyilatkozott a Playboynak, hogy sok ideig nem is nevezte magát transgendernek, de most már teljesen megbarátkozott a gondolattal. Nem szabad másnak látszani, mint ami vagy.

A mai korhoz képest szinte teljesen fel voltak öltözve a flapper lányok, de a pózok, a csábos tekintet valahogy még vonzóbbá tette őket, mint a mai playboy playmate-eket.

Íme néhány korabeli erotikus képeslap:

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3