Az nem meglepő, hogy 30-50 évvel ezelőtt leginkább az emberi – gyakran meztelen – testekkel tették kívánatosabbá a reklámokat. Nézzünk néhány példát rá!

6Meztelen nőkkel el lehetett adni mindent a szocializmusban?

Annyit még muszáj elmondanunk, hogy gyakorta vannak olyan cégek, akik 30-50 év után sem hagyja maga mögött a kevésbé píszí marketingfogásokat. A szocializmusban az összes magyar reklámfilmet tulajdonképpen néhány, jól ismert stáb forgatta. Ők részben a Mafilm és a Magyar Televízió munkatársiból kerültek ki. Az igényt szerették volna felkelteni, mintsem a vásárlásra rábírni a fogyasztót. Mivel korlátoltak voltak a lehetőségek, ezért számos reklámfilmben visszaköszöntek a korábbi reklámok szereplői. 

Elsősorban híres művészek adták az arcukat a termékekhez. Ilyen volt például Gobbi Hilda, Alfonzó, Bárdy György vagy éppen Márkus László. 

Majd a reklámfilmek tettek ismertté a szereplőket. Újonnan felfedezett szupermodellek mosolyogtak ránk: Pataki Ági, Sütő Enikő, Bíró Ica. Ők nem voltak félénken lengél öltözni a reklámfilm kedvéért.

Reklám vagy pornó? Durva képekkel reklámoznak egy jégkrémet

A képek elég forró hangulatot teremtenek, úgyhogy nem csoda, hogy némelyik fotón olvadásnak indultak a jégkrémek. Az első kép a „Felnőtt fagyi – felnőtt fotók” felirattal jelent meg, csak hogy teljesen egyértelmű legyen az utalás. 210 Likes, 54 Comments – Alcreme (@alcreme) on Instagram: “Вдох-Выдох. Подготовились? Ужасно, опять красивая девушка.

Sőt, olykor nyílt szexuális utalásokat is elhelyeztek a reklámspotokban. És mindegy volt, hogy üdítőről, fehérneműről vagy illatszerről beszélünk. Ezekből a retro reklámspotokból válogattunk nekte. Vigyázat, 18+!

Lapozz a reklámokért!