Különleges gyümölcsös fánk receptet osztott meg Erzsébet királynő cukrásza. Vigyázat: könnyen elkészíthető és isteni finomságról van szó!

Királyi parti otthon

Normális esetben a brit Buckingham Palotában most is kerti partik egymás utánjai gazdagítanák Erzsébet királynő mindennapjait. A meghívottak, akik korábban pozitív hatást gyakoroltak a közösségre, felszabadultan élvezhetnék a felszolgált, királyi finomságokat, köztük az angol teát, szendvicseket és az elmaradhatatlan fánkokat is. 

Erzsebet Kiralyno Fank E1590227246641
Különleges Receptet Osztott Meg Erzsébet Királynő Cukrásza Az Instagramon / Fotó: Getty Images

A pandémia folytán generált helyzet miatt azonban kénytelenek elhalasztani ezeket az összejöveteleket ebben az évben, írja a Harper’s Bazaar. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen Erzsébet királynő cukrásza megosztotta a nagy közönséggel a híres fánk receptjüket, ami könnyedén elkészíthető és élvezhető otthon is. Már csak egy csésze breakfast tea, és kész is az uralkodói uzsonna! Ezért még Harry herceg és Meghan Markle is visszatérne az Egyesült Királyságba.

A királyi recept 

Összetevők: 

  • 500 g liszt 
  • 28 gram sütőpor 
  • 94 gramm vaj 
  • 86 g cukor 
  • 2 egész tojás 
  • 140 ml író 
  • Opcionális: 100 g mazsola (amit előzetesen 30 percig forró vízben érdemes áztatni)

Повторюсь!!!Очень интересный и очень захватывающий сезон нас ждёт впереди,потому что интерес к фигурному катанию растёт не по дням,а по часам!И это очень здорово!!!!!

No Description

Lépések 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a vajat és a cukrot egy nagyobb tálban! Addig forgassuk az összetevőket, amíg össze nem áll csomómentessé. Egy újabb tálban verjük fel a két tojást az íróval, majd ezt öntsük hozzá a lisztes keverékhez! Addig dolgozzunk a tojásos-írós-lisztes masszán, amíg sima nem lesz! Ezt követően adjuk hozzá a mazsolát, bár ha ízlésünknek nem kielégítő, ezt kihagyhatjuk a receptből! Vegyük ki a tálból a tésztát, két részre szedve hagyjuk pihentetni 30 percig! Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát 2,5 cm-es vastagságúra és vágjunk ki azokból kör formájú darabokat! A kis köröket helyezzük a tepsibe, majd pihentessük további 20 percen keresztül! Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, kenjük meg a tetejét kis réteg felvert tojással! 10-12 percig süssük a sütőben, addig amíg aranybarnává nem sül! Hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt lekvárral és tejszínnel vagy édes tejföllel díszíthetjük!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet