Eszem + Iszom GasztroArt Erzsébet királynő cukrásza megosztja különleges fánk receptjét

Erzsébet királynő cukrásza megosztja különleges fánk receptjét

Promóció

Különleges gyümölcsös fánk receptet osztott meg Erzsébet királynő cukrásza. Vigyázat: könnyen elkészíthető és isteni finomságról van szó!

Királyi parti otthon

Promóció
- Advertisement -

Normális esetben a brit Buckingham Palotában most is kerti partik egymás utánjai gazdagítanák Erzsébet királynő mindennapjait. A meghívottak, akik korábban pozitív hatást gyakoroltak a közösségre, felszabadultan élvezhetnék a felszolgált, királyi finomságokat, köztük az angol teát, szendvicseket és az elmaradhatatlan fánkokat is. 

Különleges receptet osztott meg Erzsébet királynő cukrásza az Instagramon / Fotó: Getty Images

A pandémia folytán generált helyzet miatt azonban kénytelenek elhalasztani ezeket az összejöveteleket ebben az évben, írja a Harper’s Bazaar. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen Erzsébet királynő cukrásza megosztotta a nagy közönséggel a híres fánk receptjüket, ami könnyedén elkészíthető és élvezhető otthon is. Már csak egy csésze breakfast tea, és kész is az uralkodói uzsonna! Ezért még Harry herceg és Meghan Markle is visszatérne az Egyesült Királyságba.

A királyi recept 

Összetevők: 

  • 500 g liszt 
  • 28 gram sütőpor 
  • 94 gramm vaj 
  • 86 g cukor 
  • 2 egész tojás 
  • 140 ml író 
  • Opcionális: 100 g mazsola (amit előzetesen 30 percig forró vízben érdemes áztatni)

Every year at Garden Parties across The Royal Residences, over 27,000 cups of ☕️, 20,000 🥪 and 20,000 slices of 🍰 are consumed! The Royal Pastry Chefs are happy to share their recipe for fruit scones, which traditionally would be served at Buckingham Palace every summer. Remember to tag us in your #royalbakes creations! 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀: -500g Plain Flour -28g Baking Powder -94g Butter -86g Sugar -2 Whole Eggs -140ml Butter Milk -100g Sultanas – a type of raisin (Cover in hot water and leave to soak for 30 minutes) 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱: -Preheat oven to 180 C -Mix the flour, baking powder, butter and sugar together in a bowl, until a crumb is formed -In a separate bowl, whisk the eggs and buttermilk together -Add the liquid to the crumb mixture -Continue to mix the dough, until it is smooth -(Optional) Add the sultanas, and mix until evenly distributed 1Remove the dough from the bowl, flatten the dough and cover -Leave to rest for approximately 30 minutes -Roll out the dough to a thickness of 2.5 cm and cut to desired shape -Rest the scones for another 20 minutes -Gently egg was the top of the scones -Bake in the oven for 10-12 minutes until golden brown -Cool before serving with jam and clotted cream Enjoy!

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Lépések 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a vajat és a cukrot egy nagyobb tálban! Addig forgassuk az összetevőket, amíg össze nem áll csomómentessé. Egy újabb tálban verjük fel a két tojást az íróval, majd ezt öntsük hozzá a lisztes keverékhez! Addig dolgozzunk a tojásos-írós-lisztes masszán, amíg sima nem lesz! Ezt követően adjuk hozzá a mazsolát, bár ha ízlésünknek nem kielégítő, ezt kihagyhatjuk a receptből! Vegyük ki a tálból a tésztát, két részre szedve hagyjuk pihentetni 30 percig! Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát 2,5 cm-es vastagságúra és vágjunk ki azokból kör formájú darabokat! A kis köröket helyezzük a tepsibe, majd pihentessük további 20 percen keresztül! Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, kenjük meg a tetejét kis réteg felvert tojással! 10-12 percig süssük a sütőben, addig amíg aranybarnává nem sül! Hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt lekvárral és tejszínnel vagy édes tejföllel díszíthetjük!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3