II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapjával tért vissza a karantén után

Vissza a munkába: véget ért a Windsorban töltött, közel három hónapos karantén II. Erzsébet királynő számára.

A wales-i gárdisták oldották fel a karantént

II. Erzsébet királynő is, mint minden más földi halandó, karanténba vonult a koronavírus-járvány miatt. Március végén beszámoltunk arról, hogy a Buckingham palota terve szerint a királynő határozatlan időre a windsori kastélyban marad a kockázatok elkerülése érdekében, és a királynő programjában is sor került néhány változtatásra. Április elején ugyan tartott még egy lelkesítő, történelmi televíziós beszédet a néphez, pont mikor a miniszterelnök, Boris Johnson is kórházba került, de azután már nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.

erzsebet szuletesnap unnepseg karanten vege
Trooping the Colour / Fotó: Pool / Samir Hussein / Getty Images

Erzsébet királynő az elmúlt hétvégén jelent meg először a közel három hónapig tartó kijárási tilalom után, hogy visszatérjen udvari kötelezettségeihez, írja a Harper’s Bazaar. Szombaton tartották az uralkodó hivatalos születésnapi ünnepségét, a Trooping the Colourt.

Erzsébet királynő cukrásza megosztja különleges fánk receptjét

Normális esetben a brit Buckingham Palotában most is kerti partik egymás utánjai gazdagítanák Erzsébet királynő mindennapjait. A meghívottak, akik korábban pozitív hatást gyakoroltak a közösségre, felszabadultan élvezhetnék a felszolgált, királyi finomságokat, köztük az angol teát, szendvicseket és az elmaradhatatlan fánkokat is.

Annak ellenére, hogy a királynő valójában már április 21-én betöltötte 94. életévét, a brit uralkodóház minden év június második szombatján rendezi meg a hivatalos születésnapi ünnepséget. A nagyszabású eseményre a királyi család számos tagja kap meghívót.

Queen Elizabeth II Celebrates Her Official Birthday with Ceremony at Windsor

Queen Elizabeth II celebrated her official birthday at a scaled-back event in Windsor. This year, the traditional Trooping the Colour ceremony, which has mar…

A hivatalos születésnap hagyományát 1748-ban vezette be II. György király. Mivel az uralkodó novemberben született, hogy biztosan szép időben, az alattvalókkal együtt, látványos katonai díszbemutató keretében ünnepelhessen, kijelölt magának egy júniusi napot. Ezt a hagyományt vette át némi módosítással II. Erzsébet.

Mindig tökéletesen elegáns

Bár idén a szokásosnál jóval szerényebb léptékű rendezvényt tartottak, Őfelsége elégedettnek tűnt. A kastély udvarán felállítottak egy pódiumot, onnan szemlélte a walesi gárdisták első zászlóaljának bemutatóját.

https://www.instagram.com/p/CBX6SMPny9d/

Erzsébet királynő egy pasztell árnyalatú kékeszöld Stewart Parvin-kabátot viselt, amely alól olykor olykor kilátszott virágmintás ruhája. A kabát színével tökéletesen harmonizáló Rachel Trevor-Morgan-kalapot és a walesi gárda kitűzőjét is láthattuk rajta. A királynő végig mosolygott az ünnepség alatt, úgy tűnt tehát, örömét leli a látványos parádéban.

Elmémesedett II. Erzsébet királynő tévébeszéd alatt viselt ruhája

Március 25-én a Buckingham Palota Instagram-oldala közölt egy képet a királynőről, amint éppen Boris Johnson nal a szokásos heti audienciát telefonon tartják meg. A fotó első látásra kitűnő mémalapanyagnak bizonyult – sokak szeme akadt meg a retró vonalas készüléken, mások pedig úgy értelmezték, kizárólag azért posztolták, hogy szellemesebbnél szellemesebb képaláírásokkal álljon elő a nagyközönség.

A világrekorder uralkodóról, akinek férje, Fülöp edinburgh-i herceg nemrégiben ünnepelte 99. születésnapját, nyolc érdekes tényt olvashattok ebben a cikkünkben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból