A valódi haj, amit használnak a szobrokhoz, nagyon drága, így néhány figurán csalnak egy kicsit.

A kulisszák mögött

A hamburgi viaszmúzeumnak  eljött az éves nagy felújítása és takarítása, amikor megtisztítják és rendbe hozzák a viaszfigurákat. Idén a múzeum úgy döntött, hogy bepillantást enged a rajongóknak a kulisszák mögé – írta a HVG.

Ekkor derült ki, hogy II. Erzsébet figurája a kalapja alatt teljesen kopasz. A királynőnek az életben dús haja van, ezért érdekes, hogy miért nem járt neki a teljes hajkorona a múzeumban. Susanne Faerber, az intézmény ügyvezetője azt nyilatkozta, mivel valódi, emberi hajat használnak a figurákhoz, az nagyon drága, ezért néhány, kalapos figuránál spórolnak és nincs teljes frizurájuk. Csak annyi hajat visznek fel a figurákra, amennyi a látogatók számára szükséges.

Nem-e tiszteletlenség

Faerber elmondta, hogy fontos észben tartani, ez csak egy bábu, egy viaszfigura, nem valódi személy, és nem több annál, amit látni lehet. Emellett a királynő státusza más Németországban, mint az Egyesült Királyságban, ahol a média érzékenyebben kezeli a királyi család életét.

A múzeumban egyébként több mint 120 viaszfigura található, köztük Donald Trump, XVI. Benedek pápa, Greta Thunberg klímaaktivista és Angela Merkel volt német kancellár szobra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet