Erzsébet királynő a március 23-i héten még eleget tesz hivatalos kötelezettségeinek, de csütörtöktől átköltözik a windsori kastélyába Húsvétig.

Keep calm and carry on!

Az angol királyi család az elmúlt hetekben az ismert második világháborús szlogen jegyében (Keep calm and carry on!) látszólag próbálta megőrizni hidegvérét és élni a mindennapjait a koronavírus-járvány idején is.

Erzsebet Kiralynő Karanten
Erzsébet Királynő / Fotó: Justin Tallis / Afp / Getty Images

Erzsébet királynő személyzete egy múlt héten megjelent közleményben jelentette be, hogy hamarosan a királyi család élete is megváltozik, írja a Vanity Fair. Múlt hét kedden azt jelentették a Buckingham palotából, hogy az eddigiekkel ellentétben a királynő a windsori kastélyban fogja átvészelni a járványt, ahol már egy ideje a hétvégéket is tölti. Továbbá, az áprilisi és májusi rendezvényeket lemondják, de a héten még minden megbeszélésen részt fog venni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gyakorlati okból néhány óvintézkedést is meghoztunk tekintettel a jelen körülményekre, és a királynő programjában is sor kerül néhány változtatásra. Az orvosokkal és az udvartartással egyeztetve azok a nagy létszámú események, amelyeken a királynő és a királyi család más tagjai is részt vettek volna, elmaradnak vagy későbbi időpontban rendezzük meg[/perfectpullquote]

– szólt a Buckingham palota közleménye.

Amire mindig is kíváncsi voltál: mit kap karácsonyra Erzsébet királynétól a személyzet?

Márciusban minden dolgozó megkapja a szokásos e-mailt: mit kér karácsonyra. Bár ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mind az 550 ember azt kér, amit nem szégyell. Mindössze utalványt kérhetnek, valamint megválaszthatják, hogy valamilyen jelképes ajándékra vagy könyvre kérik az összeget. Nem is mindenkinek jár a jóból, aki nem dolgozik minimum egy éve a palotában, kimarad a buliból.

A királynő a húsvéti ünnepek végéig biztosan Windsorban marad, de az is lehetséges, hogy elhúzódik az ott-tartózkodása. A közlemény nem említi, hogy Windsor miért jelent nagyobb biztonságot a királynő egészsége szempontjából. Ugyanakkor a hétvégi hírekben szerepelt, hogy a Buckingham palota a személyzet irodaépülete is egyben, ahol sok ember megfordul, a cél valószínűleg az, hogy minél kevesebb ember forduljon most meg a királynő körül. Magán meghallgatásokat azonban továbbra is folytatni fog Windsorban is. Az sem egyértelmű még, hogy miséken részt fog-e venni, ahogy most vasárnap tette.

Windsori karantén

Az április 9-én a windsori Szent György kápolnában tartandó nagycsütörtöki istentiszteletet és a közelgő Buckingham palotabeli kerti ünnepségeket szintén törölték. A közlemény azt is megjegyzi, hogy a 2020-ban meghívott vendégeket szeretettel várják majd jövőre. A királynő hivatalos születésnapja, a Trooping the Colour és a májusi európai győzelem napi ünnepség megtartásáról, illetve a japán miniszterelnök, Shinzo Abe közelgő látogatásáról még nem született döntés.

Így lázadt a királyi etikett ellen Harry herceg és Meghan Markle

Eddig a brit királyi család legnagyobb lázadójának Diana hercegnő számított, és jó oka is volt rá. Szabályszegésnek számítot például a híres „ bosszúruhája “, az őszinte interjúi a férjével való kapcsolatáról, vagy amikor HIV-vírussal fertőzött embereket ölelt meg. Ezek a cselekedetek sokkolták a médiát és a királyi család tagjait.

A királynő döntése egybecseng az Egyesült Királyság koronavírus-stratégiáját érintő változással. Múlt hét hétfő délután Boris Johnson kormánya felszólította az embereket, hogy tartsák be a társasági távolságtartásra vonatkozó szabályokat, és a 70 év felettiek vonuljanak önkéntes karanténba. Kedden Katalin és Vilmos herceg bejelentették, hogy jótékonysági munkájukkal ezentúl a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetre kívánnak fókuszálni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.