Követem Közélet Az észak-koreai Kim Dzsongun kirúgta a kórházat építő dolgozókat 

Az észak-koreai Kim Dzsongun kirúgta a kórházat építő dolgozókat 

Promóció

Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun elbocsátotta azokat a dolgozókat, akik egy helyi kórház megépítésén végeztek munkálatokat.

Szélnek eresztett bizottság

Promóció
- Advertisement -

Kim Dzsongun októberben rendelte el a Phenjani Általános Kórház megépítését, amellyel nemcsak a Munkáspárt 75. évfordulóját kívánták megünnepelni, hanem a közegészségügy fejlesztését is megcélozták. Az új kórház megnyitása ugyanis remek módszer lehet a koronavírussal felvett harcban. 

Kim Dzsongun elbocsájtotta a kórház megépítésén munkálkodó dolgozókat / Fotó: AFP Photo

Kim Dzsongun azonban a helyszínen tett legutóbbi látogatása során elengedte a projektmenedzserek egy csoportját, az úgynevezett építési koordinációs bizottságot. Mindezt azzal magyarázta, a csoport nem tudott megfelelő költségvetést kézben tartani, valamint felszereléseket biztosítani, így azokat és más építőanyagokat az állampolgároktól szerezték be.

Nem az első eset

Kim Dzsongunnak ebben a hónapban ez volt a második szigorú utasítása és rendre intése a korábbi építkezési vezetőkkel szemben. Ezelőtt azzal bírálta őket, hogy a figyelmetlenségekkel késlekedést okoznak és megsértik a járvány elleni szabályokat.

Észak-koreai média: Feltűnt Kim Dzsongun, átadott egy műtrágyagyárat

A Yonhap szerint az észak-koreai vezető egy szucsoni műtrágyagyár átadóján jelent meg, ottani idő szerint szombaton. Fotók is megjelentek az avatóról, és az észak-koreai elnök a fotók tanúsága szerint maga vágta át az avatási szalagot, a munkások lelkesen üdvözölték és elkísérte a ceremóniára húga, Kim Jo Dzsong is, írja az MTI.

Ennek ellenére dicsérte a projekt áttörő lépéseit, amelyekre a rendkívüli helyzet folytán is sor került. Ezt követően mégis elrendelte a koordinációs bizottság munkájának kivizsgálását és az összes felelős tisztviselő lecserélését. 

Yang Moo-jin, a szöuli észak-koreai tanulmányi egyetem professzora szerint egy ilyen nagyobb projekt visszaesése gazdasági nehézségekre utal. A pandémiának és az elrendelt szankciónak köszönhetően ugyanis az erőforrások mozgósítása nehézségekbe ütközhet. 

A Reuters szerint Észak-Korea az utóbbi időben nem jelentett egyetlen új koronavírusos esetet sem, de intenzív megelőző intézkedésekkel védik az állampolgárokat. A WHO tanácsai szerint kötelező a maszk viselete, az önkéntes karantén a határ menti munkások számára, valamint nem engedélyezettek a nagyobb létszámú események sem. Ezzel szemben az Egyesült Államokban rohamosan nő a fertőzöttek száma. Donald Trump amerikai elnök pedig csak pár nappal ezelőtt viselte először a maszkját.

Promóció
ForrásReuters
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3