Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta dolgozott a Mediaworks által bekebelezett Inform Mediánál. Amikor június 5-én pénteken a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója közölte vele, hogy leváltják, sőt meg is érkezett az utódja az Észak-Magyarországhoz, írja a Media1.

Váltás a kormánymédiánál

Pauska Zsolt, a Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója Miskolcra látogatott pénteken. A Media1 úgy tudja, Pauska informálta Uri Mariannt, az Észak-Magyarország főszerkesztőjét, hogy nem tartanak igényt a további munkájára.

Uri Mariann Eszak Magyarorszag Foszerkesztoje Levaltottak Fidesz Kesma
Uri Mariann, Az Észak-Magyarország Leváltott Főszerkesztője / Fotó: Észak Hírnök

Nem kellett sokat várnia Urinak, hiszen a lap információi szerint “perceken belül” megérkezett utódja, Csákó Attila is, aki ezentúl irányítja az Északot.

Csákó nem hisz a független újságírásban

Csákó Attila mostanáig a szintén a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaság lapnál volt lapszerkesztő, de az új főszerkesztő a Karc FM munkatársaként is ismert. Az utóbbi honlapján közzétett hitvallása szerint “nem hiszek a független újságírásban, csak a tisztességesben.” Ez ellentétes Szijjártó Péter külügyminiszter szavaival, aki szerint Magyarországon “teljes médiaszabadság van”.

Csako Attila Vilaggazdasag Karc Fm Eszak Magyarorszag Fidesz Media Kesma
Csákó Attila, Az Észak Új Főszerkesztőjének A Karc Fm Honlapján Közzétett Hitvallása

A Media1 úgy tudja, Uri Mariann munkatársait sokkolta az események gyorsaság és a főszerkesztő leváltása.

Gulyás Márton és stábja lebuktatta a kormányközeli közmédiát

A politikai aktivista, Gulyás Márton a slejm nevű YouTube-csatornáját a 2018-as parlamenti választások óta Partizán néven futtatja. Jobbára közéleti témákat vesz górcső alá, mint például hogyan volt ellenzékben a Fidesz 2002 és 2010 között. De Gulyás volt az, aki oknyomozás után felfejtette a kamupártokat, amelyek Seres Máriá hoz és köréhez köthetők.

A lap megjegyzi, Uri a 2000-es évek eleje óta volt a Mediaworks által néhány éve bekebelezett Inform Mediánál. Dolgozott a Kelet-Magyarországnál, majd körülbelül másfél évtizede lett az Észak munkatársa. A szakember 2018 februárjában azután kapott megbízást a főszerkesztői feladatokra, hogy elődje, Balázsi Tibor – aki az akkori miskolci polgármester Kriza Ákosnak volt a tanácsadója – szűk egy hónappal 2018 januári kinevezése után távozott, és ezzel az Észak-Magyarországot legrövidebb ideig irányító főszerkesztőként került be a megyei újság történetébe.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet