Követem Média Media1: Váratlanul leváltotta az Észak-Magyarország főszerkesztőjét a fideszes médiaholding

Media1: Váratlanul leváltotta az Észak-Magyarország főszerkesztőjét a fideszes médiaholding

Promóció

Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta dolgozott a Mediaworks által bekebelezett Inform Mediánál. Amikor június 5-én pénteken a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója közölte vele, hogy leváltják, sőt meg is érkezett az utódja az Észak-Magyarországhoz, írja a Media1.

Váltás a kormánymédiánál

Promóció
- Advertisement -

Pauska Zsolt, a Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója Miskolcra látogatott pénteken. A Media1 úgy tudja, Pauska informálta Uri Mariannt, az Észak-Magyarország főszerkesztőjét, hogy nem tartanak igényt a további munkájára.

Uri Mariann, az Észak-Magyarország leváltott főszerkesztője / Fotó: Észak Hírnök

Nem kellett sokat várnia Urinak, hiszen a lap információi szerint “perceken belül” megérkezett utódja, Csákó Attila is, aki ezentúl irányítja az Északot.

Csákó nem hisz a független újságírásban

Csákó Attila mostanáig a szintén a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaság lapnál volt lapszerkesztő, de az új főszerkesztő a Karc FM munkatársaként is ismert. Az utóbbi honlapján közzétett hitvallása szerint “nem hiszek a független újságírásban, csak a tisztességesben.” Ez ellentétes Szijjártó Péter külügyminiszter szavaival, aki szerint Magyarországon “teljes médiaszabadság van”.

Csákó Attila, az Észak új főszerkesztőjének a Karc FM honlapján közzétett hitvallása

A Media1 úgy tudja, Uri Mariann munkatársait sokkolta az események gyorsaság és a főszerkesztő leváltása.

Gulyás Márton és stábja lebuktatta a kormányközeli közmédiát

A politikai aktivista, Gulyás Márton a slejm nevű YouTube-csatornáját a 2018-as parlamenti választások óta Partizán néven futtatja. Jobbára közéleti témákat vesz górcső alá, mint például hogyan volt ellenzékben a Fidesz 2002 és 2010 között. De Gulyás volt az, aki oknyomozás után felfejtette a kamupártokat, amelyek Seres Máriá hoz és köréhez köthetők.

A lap megjegyzi, Uri a 2000-es évek eleje óta volt a Mediaworks által néhány éve bekebelezett Inform Mediánál. Dolgozott a Kelet-Magyarországnál, majd körülbelül másfél évtizede lett az Észak munkatársa. A szakember 2018 februárjában azután kapott megbízást a főszerkesztői feladatokra, hogy elődje, Balázsi Tibor – aki az akkori miskolci polgármester Kriza Ákosnak volt a tanácsadója – szűk egy hónappal 2018 januári kinevezése után távozott, és ezzel az Észak-Magyarországot legrövidebb ideig irányító főszerkesztőként került be a megyei újság történetébe.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3