Követem Élet + Stílus Helyzetjelentés az észak-olasz régióból, ahol az élet már sohasem...

Helyzetjelentés az észak-olasz régióból, ahol az élet már sohasem lesz a régi

Promóció

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb gócpontjává alakult észak-Olaszországban az ott lakók élete gyökeresen megváltozott.

Észak-Olaszország lett Európa egyik epicentruma

Promóció
- Advertisement -

Az olasz egészségügyi dolgozók mindent elkövettek, hogy megfékezzék a járványt. A leginkább érintett korosztály az idősek voltak, mégis akadt százévesnél idősebb fertőzött is, aki túlélte a betegséget.

/ Fotó ABC News

Az észak-olaszországi Bergamo város orvosai, egészségügyi dolgozói, temetkezési vállalkozói szerint az élet már sohasem lesz olyan, mint a koronavírus-járvány előtt, írja a Vice. Iris Limonta idős édesanyját vesztette el járvány miatt, és még arra sem volt lehetősége, hogy mellette legyen az utolsó percekben.

Annyit mondtak nekem, hogy nagyon sajnálják, de rossz hírt kell közölniük, az anyám nincs köztünk többé

– emlékszik vissza a nő.

Teresa Maria Ambrosini közel egy évig lakott az idősek otthonában, és jó közérzetnek örvendett mikor Limonta utoljára beszélt vele. Az észak-olasz régióban a Covid-19 elterjedése figyelmeztetés nélkül, halálosan gyorsan következett be.

Beszámolók a karanténból és a frontvonalból: így élik meg az olaszok a koronavírus-járványt

Cristian Monaco (32 éves orvos): Mi eddig nagy társasági életet éltünk a barátainkkal. Most komolyan át kellett szervezni az életünket, a munkánk miatt is. Radiológus diagnoszta vagyok, pár hónapja szereztem meg a szakvizsgámat. Az osztályunkon is teljesen felfordult az élet, hogy képesek legyünk kezelni a koronavírus miatti vészhelyzetet.

Ezért sem engedte a személyzet Limonta és más családtagok számára sem az intézmény látogatását. A járvány februári kitörése után a 200 idős lakóból 65-en haltak meg, néhány hét alatt az ápoltak harmada eltávozott. Az esetek közül csak néhányat okozott biztosan a koronavírus, hiszen az enyhe tüneteket mutatókat nem tesztelték a betegségre.

/ Fotó: Sky News

Az olaszországi hivatalos jelentések szerint eddig több mint 21 ezer halottat követelt a pandémia, amely Európában az első és világszinten is a legmagasabbak közé tartozik. A hivatalos adatokon túl, ez a szám még magasabb lehet. Egészségügyi dolgozók, temetkezési vállalkozók és családtagok beszámolói szerint sokan haltak meg otthonaikban vagy idősotthonokban. Ezek az esetek pedig nem számítanak bele a hivatalos koronavírus áldozatok statisztikáiba.

Több áldozat lehet, mint a hivatalos adatokból kitűnik

Az L’Eco di Bergamo lap tanulmánya szerint a leginkább érintett Bergamo régióban a halottak valódi száma a duplája lehet a hivatalos adatokéhoz képest.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Az orvosok és a nővérek is kimerültek Alessia Bonari a koronavírus elleni harc frontvonalán küzd nap, mint nap. Instagram-posztban osztotta meg a munkájával kapcsolatos megpróbáltatásait, írja a . 923.4k Likes, 34.9k Comments – Alessia Bonari (@alessiabonari_) on Instagram: “Sono i un’infermiera e in questo momento mi trovo ad affrontare questa emergenza sanitaria.

Ez annak köszönhető, hogy csak azokat tesztelték koronavírusra, akik intenzív kórházi ápolásra szorultak míg azokat, akik otthon vagy ápolási otthonokban voltak, nem. Így sok eset feltáratlan maradt.

Elsősorban, amit tehettünk, hogy azokat a betegeket teszteltük le, akik a kórházba érkeztek. Ha valaki otthon maradt, azzal senki sem törődött, hogy letesztelje, ezért lehetséges, hogy a valódi szám nagyon nagy

– árulta el egy bergamoi orvos.

Az országos karantén miatt sajnos nem Limonta az egyetlen, aki nem tudott elbúcsúzni szeretteitől. A temetéseket is csak néhány fővel, rövid papi ceremóniával engedélyezték.

Temetés Olaszországban / Fotó: Piero CRUCIATTI

“Nem olyan volt, mint egy hagyományos temetés, ahol a holttest közelében lehetsz két vagy három napig. Nem tűnt valóságosnak, őszintén szólva” – emlékszik vissza Limonta a tragikus eseményre.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3