A Vígszínház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – mondta el az Indexnek Csőre Gábor színész, a szakszervezet elnöke.

Az első forduló sikertelen volt

A fenntartó önkormányzat által összehívott szakmai bizottságba egy tagot a Vígszínháznak kell delegálnia. Neki kell képviselnie társulat véleményét a színház igazgatóválasztásával kapcsolatban.

Az első forduló sikertelen volt, mert senki nem szerezte meg a szavazatok felét. A második fordulóban Hegyi Barbara nyert. A színésznő szeretett volna egy társulati ülést összehívni, de erre neki jogilag nincs lehetősége. A színház igazgatósága nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy összehívjanak egyet, mondta el Csőre Gábor, a Vígszínházzal szerződésben álló dolgozókból álló szakszervezet vezetője a portálnak.

Eszenyi Eniko Vigszinhaz Rudolf Peter

A szakszervezet ekkor megvizsgálta, milyen lehetőségük lenne még megismerni a színház vezetésére beérkezett elképzeléseket. Végül úgy döntöttek, szakszervezeti toborzóval egybekötött ülést hívnak össze, amelyre így azok is eljöhettek, akik nem tagjai a szakszervezetnek.

Mindhárman részt vettek az ülésen

Az Index azt írja, hogy az ülésen részt vett mindhárom pályázó: Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter és Csányi János is. Mindannyian húsz percig ismertethették a színház jövőbeni vezetéséről alkotott elképzeléseit.

Ezután a társulat közölte Hegyi Barbarával, melyik aspiránst támogatják. Ezt 118-an tették meg, ebből 5 szavazat érkezett Eszenyire, 113 Rudolfra és 0 Csányira.

Korábban a minisztérium küldöttjéből, a minisztérium által kinevezett Színházművészeti Bizottság delegáltjaiból, a fővárosi önkormányzat által küldött egy fideszes és egy ellenzéki politikusból, valamint Hegyi Barbarából álló szakmai bizottság Eszenyi pályázatát támogatta.

“Távol maradni is politika, Enikő” – Eszenyi ellen tüntették a Vígszínházban

Az egyik olvasója számolt be arról, hogy A diktátor című darab végén egy transzparenst tartottak fel a nézőtéren: “Távol maradni is politika, Enikő!” Az információik szerint az ügyelő próbált intézkedni, de nem sikerült, és nem nagyon reagálták le a helyzetet a nézők és a színészek.

Egész pontosan Eszenyi 6 igen és 3 nem, Rudolf Péter pedig 4 igen és 3 nem szavazatot kapott, az ő esetében ketten tartózkodtak. Csányi János nem kapott voksot.

Eszenyi Enikő pályázatát itt érheti el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.