A Vígszínház igazgatói posztjára pályázó három jelölt meghallgatása után a 118 beérkező szavazatból 113-an Rudolf Pétert, 5-en pedig Eszenyi Enikőt támogatták, Csányi Jánosra nem érkezett szavazat – mondta el az Indexnek Csőre Gábor színész, a szakszervezet elnöke.

Az első forduló sikertelen volt

A fenntartó önkormányzat által összehívott szakmai bizottságba egy tagot a Vígszínháznak kell delegálnia. Neki kell képviselnie társulat véleményét a színház igazgatóválasztásával kapcsolatban.

Az első forduló sikertelen volt, mert senki nem szerezte meg a szavazatok felét. A második fordulóban Hegyi Barbara nyert. A színésznő szeretett volna egy társulati ülést összehívni, de erre neki jogilag nincs lehetősége. A színház igazgatósága nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy összehívjanak egyet, mondta el Csőre Gábor, a Vígszínházzal szerződésben álló dolgozókból álló szakszervezet vezetője a portálnak.

Eszenyi Eniko Vigszinhaz Rudolf Peter

A szakszervezet ekkor megvizsgálta, milyen lehetőségük lenne még megismerni a színház vezetésére beérkezett elképzeléseket. Végül úgy döntöttek, szakszervezeti toborzóval egybekötött ülést hívnak össze, amelyre így azok is eljöhettek, akik nem tagjai a szakszervezetnek.

Mindhárman részt vettek az ülésen

Az Index azt írja, hogy az ülésen részt vett mindhárom pályázó: Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter és Csányi János is. Mindannyian húsz percig ismertethették a színház jövőbeni vezetéséről alkotott elképzeléseit.

Ezután a társulat közölte Hegyi Barbarával, melyik aspiránst támogatják. Ezt 118-an tették meg, ebből 5 szavazat érkezett Eszenyire, 113 Rudolfra és 0 Csányira.

Korábban a minisztérium küldöttjéből, a minisztérium által kinevezett Színházművészeti Bizottság delegáltjaiból, a fővárosi önkormányzat által küldött egy fideszes és egy ellenzéki politikusból, valamint Hegyi Barbarából álló szakmai bizottság Eszenyi pályázatát támogatta.

“Távol maradni is politika, Enikő” – Eszenyi ellen tüntették a Vígszínházban

Az egyik olvasója számolt be arról, hogy A diktátor című darab végén egy transzparenst tartottak fel a nézőtéren: “Távol maradni is politika, Enikő!” Az információik szerint az ügyelő próbált intézkedni, de nem sikerült, és nem nagyon reagálták le a helyzetet a nézők és a színészek.

Egész pontosan Eszenyi 6 igen és 3 nem, Rudolf Péter pedig 4 igen és 3 nem szavazatot kapott, az ő esetében ketten tartózkodtak. Csányi János nem kapott voksot.

Eszenyi Enikő pályázatát itt érheti el.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet