A catering, vagyis az eseményekre kitelepülő étkeztetés egyre népszerűbb. Akár egy klubkoncetről, könyvbemutatóról, egy vállalati rendezvényről vagy más eseményről van szó, a profi kiszolgálás és az esztétikus tálalás kulcsfontosságú a vendégélmény szempontjából. A vendéglátó vállalkozások egy része nagyon szívesen vállal helyszíni kitelepülést, ehhez azonban megfelelő ételcsomagoló anyagokra van szükség. Mind az ételek szállításához, mind pedig az elfogyasztásához be kell szerezni a megfelelő csomagolást.
Miben szervírozzunk? A csomagolás és a tálalás trendjei
Az elkészített ételeknek a rendezvény helyszínére el kell jutniuk, ott pedig fel kell tálalni úgy, hogy ez minél gyorsabb és egyszerűbb legyen. A PacknGo vendéglátóipari csomagolóeszközök ételcsomagolásainak kínálatából azokat érdemes választani, amelyek a külső színtéren is megállják a helyüket.
Ahogy a menüt, úgy a szervírozást is alaposan, előre meg kell tervezni, és az ételek szállításához szükséges szállítódobozokat és a tányérokat időben be kell szerezni. Így felvetődik a kérdés, hogy műanyagból vagy papírból készült eszközöket szerezzünk be, illetve azon belül milyen formát, méretet és színt válasszunk?
Műanyagtálak és -tányérok
A műanyagtányérok és -tálak előnye, hogy könnyűek és tartósak, ezért ideálisak hidegtálak, saláták és más fogások tálalásához. Hő- és nedvességállóak, így akár folyékony ételekhez, levesekhez is ideálisak. Többféle színben is kaphatók, így a rendezvény tematikájához illeszthetők.
Papírtányérok
A modern papírtányérok egy részét cukornádból készítik, de nagyon sok termék készül újrahasznosított papírból is. Ez egy környezetbarát megoldás azok számára, akik csökkenteni szeretnék a műanyag használatát. A papírtálak és -tányérok is nagyon tartósak, hiszen speciális technológiával vízállóvá tehetők. Elegáns megjelenésükkel prémium kulturális rendezvényeken is megállják a helyüket.
Az eldobható csomagolás előnyei
A catering során az eldobható csomagolóanyagok használata nem csupán kényelmes és gyors de praktikus és fenntartható is. Az új generációs csomagolóanyagok ugyanis szelektíven gyűjtve újrahasznosíthatók. A papírtányérok és a cukornádból készült csomagolóanyagok természetes anyagokból készülnek, lebomlanak.
Az eldobható étkészletek használatával a vendéglátósok nemcsak időt takarítanak meg a mosogatás kihagyásával, hanem hozzájárulnak a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához is.
A sikeres catering titka
A sikeres catering egyik titka a jól megválasztott menü. Fontos az, hogy az ételek könnyen szállíthatók, praktikus adagokban kínálhatók és látványosak legyenek. Ideális étel a hidegtál, ami ízlésesen díszíthető és könnyen adagolható. Jó ötlet a szendvicsfalatka, a mini desszertek és az egytálételek, de a sültek is könnyen szervírozhatók.
A kulturális eseményeket mindig feldobja a catering, amivel egy plusz élmény nyújtható a vendégek számára. A megfelelő csomagolás és tálalás pedig nemcsak praktikus, hanem az esemény fényét is emeli.