Van valami intim abban, amikor valaki nyilvánosan eszik, mondjuk a filmekben. Holott ez évszázadok óta egy közösségi tevékenység, bár célja, hogy közelebb hozza az embereket. Egy lelkes filmrajongó külön Instagram oldalt hozott létre, melyen a kultikus filmekben látható evési jeleneteket gyűjti össze. A @meals.on.reels igazi inspiráció, mind filmek, mind ételek terén.

Kristen Yoonsoo Kim, New York-i filmkritikus, újságíró, éppen az 1970-es Perfect Friday című filmet nézte, amikor a lejátszás megakadt. Pont annál a jelenetnél, amikor Ursula Andress egy szelet kenyérbe harap. Kim megörökítette a jelenetet, ezt követően egész gyűjteménye lett a hasonló képekből. 2017-ben indított Instagram-oldala, a @meals.om.reels kultikus filmek azon jeleneteit mutatja be, ahol éppen eszik valaki vagy a filmben használt ételek láthatók.

Sophia Loren
Egy Kis Olasz Ételt? / Fotó: Giphy

Ha valaki végigtekint a fotókon, talán sok jelenet ismeretlen számára. Kim ugyanis szinte kivétel nélkül kultfilmekkel és független filmekkel dolgozik. Ezeket nehéz megtalálni online, ezért az újságíró gyakran Tumblr oldalakon keresi a ritka gyöngyszemeket. A blog kiváló gyűjtőhelye a ritka képeknek. Sőt, barátok és idegenek is küldenek neki fotókat. Kim nemcsak magukért a fotókért szereti ezeket a jeleneteket. Annál sokkal nyomósabb oka van rajongásának.

Két új magyar étterem is Michelin-csillaggal büszkélkedhet

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek. A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató szerdai sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként.

Kim szerint az ételeknek nagyon is sok szerepük van a filmekben. Nemcsak a feszültséget fokozzák, de csábításra is gyakran használják őket. Emellett az adott karakterről is sokat elárulnak. Filmkritikus létére, nem csoda, hogy szakmai szemmel is nézi azokat a jeleneteket, ahol esznek, vagy valamilyen módon használják az ételt. A @meals.on.reels majdnem 250 fotóval rendelkezik, amely masszív gyűjteménynek mondható, hiszen nem kevés kutató munka kell hozzá. Aki éhes, vagy csak nosztalgiázna egyet, látogasson el Kim oldalára.

Egy kis ízelítő:

https://www.instagram.com/p/B0kYrtdFB31/

https://www.instagram.com/p/BtT4oLnFQ6q/

 

Our family motto is: #fun! We try and incorporate fun into as much of the everyday things we do! #Bathtime https://goo.gl/BnyhqN #JRhilton

No Description

can someone pls identify what k stew is holding here * PERSONAL SHOPPER (dir. olivier assayas, 2016)

No Description

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet