Eszem + Iszom GasztroArt Megfigyelted már, hogyan esznek a filmekben? Mutatjuk!

Megfigyelted már, hogyan esznek a filmekben? Mutatjuk!

Promóció

Van valami intim abban, amikor valaki nyilvánosan eszik, mondjuk a filmekben. Holott ez évszázadok óta egy közösségi tevékenység, bár célja, hogy közelebb hozza az embereket. Egy lelkes filmrajongó külön Instagram oldalt hozott létre, melyen a kultikus filmekben látható evési jeleneteket gyűjti össze. A @meals.on.reels igazi inspiráció, mind filmek, mind ételek terén.

Promóció
- Advertisement -

Kristen Yoonsoo Kim, New York-i filmkritikus, újságíró, éppen az 1970-es Perfect Friday című filmet nézte, amikor a lejátszás megakadt. Pont annál a jelenetnél, amikor Ursula Andress egy szelet kenyérbe harap. Kim megörökítette a jelenetet, ezt követően egész gyűjteménye lett a hasonló képekből. 2017-ben indított Instagram-oldala, a @meals.om.reels kultikus filmek azon jeleneteit mutatja be, ahol éppen eszik valaki vagy a filmben használt ételek láthatók.

Egy kis olasz ételt? / Fotó: Giphy

Ha valaki végigtekint a fotókon, talán sok jelenet ismeretlen számára. Kim ugyanis szinte kivétel nélkül kultfilmekkel és független filmekkel dolgozik. Ezeket nehéz megtalálni online, ezért az újságíró gyakran Tumblr oldalakon keresi a ritka gyöngyszemeket. A blog kiváló gyűjtőhelye a ritka képeknek. Sőt, barátok és idegenek is küldenek neki fotókat. Kim nemcsak magukért a fotókért szereti ezeket a jeleneteket. Annál sokkal nyomósabb oka van rajongásának.

Két új magyar étterem is Michelin-csillaggal büszkélkedhet

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek. A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató szerdai sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként.

Kim szerint az ételeknek nagyon is sok szerepük van a filmekben. Nemcsak a feszültséget fokozzák, de csábításra is gyakran használják őket. Emellett az adott karakterről is sokat elárulnak. Filmkritikus létére, nem csoda, hogy szakmai szemmel is nézi azokat a jeleneteket, ahol esznek, vagy valamilyen módon használják az ételt. A @meals.on.reels majdnem 250 fotóval rendelkezik, amely masszív gyűjteménynek mondható, hiszen nem kevés kutató munka kell hozzá. Aki éhes, vagy csak nosztalgiázna egyet, látogasson el Kim oldalára.

Egy kis ízelítő:

self-care 💆🏻‍♀️ 13 GOING ON 30 (dir. gary winick, 2004)

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

isabelle huppert eating fondue 🔥 THE SWINDLE (dir. claude chabrol, 1997)

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

 

THE COMPANY OF WOLVES (dir. neil jordan, 1984) 🍗

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

can someone pls identify what k stew is holding here * PERSONAL SHOPPER (dir. olivier assayas, 2016)

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Promóció
ForrásAnOther
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3