Van valami intim abban, amikor valaki nyilvánosan eszik, mondjuk a filmekben. Holott ez évszázadok óta egy közösségi tevékenység, bár célja, hogy közelebb hozza az embereket. Egy lelkes filmrajongó külön Instagram oldalt hozott létre, melyen a kultikus filmekben látható evési jeleneteket gyűjti össze. A @meals.on.reels igazi inspiráció, mind filmek, mind ételek terén.

Hirdetés

Kristen Yoonsoo Kim, New York-i filmkritikus, újságíró, éppen az 1970-es Perfect Friday című filmet nézte, amikor a lejátszás megakadt. Pont annál a jelenetnél, amikor Ursula Andress egy szelet kenyérbe harap. Kim megörökítette a jelenetet, ezt követően egész gyűjteménye lett a hasonló képekből. 2017-ben indított Instagram-oldala, a @meals.om.reels kultikus filmek azon jeleneteit mutatja be, ahol éppen eszik valaki vagy a filmben használt ételek láthatók.

Egy kis olasz ételt? / Fotó: Giphy

Ha valaki végigtekint a fotókon, talán sok jelenet ismeretlen számára. Kim ugyanis szinte kivétel nélkül kultfilmekkel és független filmekkel dolgozik. Ezeket nehéz megtalálni online, ezért az újságíró gyakran Tumblr oldalakon keresi a ritka gyöngyszemeket. A blog kiváló gyűjtőhelye a ritka képeknek. Sőt, barátok és idegenek is küldenek neki fotókat. Kim nemcsak magukért a fotókért szereti ezeket a jeleneteket. Annál sokkal nyomósabb oka van rajongásának.

Két új magyar étterem is Michelin-csillaggal büszkélkedhet

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek. A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató szerdai sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként.

Kim szerint az ételeknek nagyon is sok szerepük van a filmekben. Nemcsak a feszültséget fokozzák, de csábításra is gyakran használják őket. Emellett az adott karakterről is sokat elárulnak. Filmkritikus létére, nem csoda, hogy szakmai szemmel is nézi azokat a jeleneteket, ahol esznek, vagy valamilyen módon használják az ételt. A @meals.on.reels majdnem 250 fotóval rendelkezik, amely masszív gyűjteménynek mondható, hiszen nem kevés kutató munka kell hozzá. Aki éhes, vagy csak nosztalgiázna egyet, látogasson el Kim oldalára.

Egy kis ízelítő:

self-care ??‍♀️ 13 GOING ON 30 (dir. gary winick, 2004)

152 Likes, 2 Comments – meals on reels (@meals.on.reels) on Instagram: “self-care ??‍♀️ 13 GOING ON 30 (dir. gary winick, 2004)”

isabelle huppert eating fondue ? THE SWINDLE (dir. claude chabrol, 1997)

85 Likes, 0 Comments – meals on reels (@meals.on.reels) on Instagram: “isabelle huppert eating fondue ? THE SWINDLE (dir. claude chabrol, 1997)”

 

THE COMPANY OF WOLVES (dir. neil jordan, 1984) ?

45 Likes, 1 Comments – meals on reels (@meals.on.reels) on Instagram: “THE COMPANY OF WOLVES (dir. neil jordan, 1984) ?”

can someone pls identify what k stew is holding here * PERSONAL SHOPPER (dir. olivier assayas, 2016)

60 Likes, 9 Comments – meals on reels (@meals.on.reels) on Instagram: “can someone pls identify what k stew is holding here * PERSONAL SHOPPER (dir. olivier assayas, 2016)”

Hirdetés