Annyi felderítetlen szépséget rejt világ, olykor azonban nem vesszük észre a leghétköznapibb dolgokat sem. Te gondoltad volna, hogy lehet külön könyvesbolt-művészetet kialakítani? 

Több minden miatt különböző egy-egy kultúra a világban, de egy mégis közös: könyveket, írásos emlékeket szinte minden ország kivétel nélkül őriz a történelmében, amelyre okkal lehet büszke. Ezek datálása természetesen eltérő, ám ha turistaként bolyongunk egy idegen országban, a kíváncsiság vezérlésével mégis megtekintjük ezeket az emlékeket. Ezáltal tágulnak ismereteink és perspektívánk, valamint műveltségünk is fejlődik.

Aki áldoz az ilyen jellegű tevékenységekre, támogatja a kultúrát, nem tud elmenni egy-egy könyvesbolt mellett anélkül, hogy ne nézzen szét a kínálatban, vagy ne igyon egy kávét a kincskeresés közepette. A könyvesboltok életünk részeivé váltak, ezt pedig más művészeti ágak is felismertek, mint az építészet.

Különböző stílusokban találhatunk a világ minden táján könyvesboltokat, legyen az 13. századi templom vagy egy régi, elhagyatott színház épülete, de akadnak, akik futurisztikus stílusban is terveznek könyvesboltokat.

Virtuális sétánkban különleges könyvekkel teli boltokat mutatunk be, amelyeket érdemes meglátogatni, ha az adott országban járunk.

Coolest Bookstores 1

Livraria Lello, Portugália

Coolest Bookstores 7

Selexyz Dominicanen Maastrict, Hollandia

Coolest Bookstores 9

Shakespeare & Társasága, Franciaország

Coolest Bookstores 14

Libreria Acqua Alta, Olaszország

Coolest Bookstores 16

El Ateneo, Argentína

Coolest Bookstores 3

Hangzhou Zhongshuge könyvesbolt, Kína

Képek forrása: Pinterest

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet